Obě mužstva mají šest bodů, Příbram drží před Hanáky lepší skóre, ale má také o jedno odehrané utkání navíc. „Určitě chceme proti Olomouci ukázat herní zlepšení, vše ale záleží na konkrétním složení týmu po víkendových fotbalech. Přivézt nějaké body by bylo moc hezké,“ přál si příbramský trenér Josef Sandr.

Olomouc naopak hodlá ukázat, že nepatří na dno celostátní soutěže. Ovšem podzimní vzájemný souboj vyhrála Příbram 6:0. „Důležité zápasy s Příbramí a Plzní doma chceme vyhrát, abychom neskončili v tabulce poslední,“ prohlásil olomoucký kouč Radek Sklenář.

Oba týmy na jaře dosud jen prohrávaly, byť narazily pouze na soupeře z nejlepší trojice. „Jsme v klidu. Podle tabulky jsme se utkali s prvními třemi týmy a body s nimi by nás samozřejmě potěšily, ale bohužel jsme na ně nedosáhli. V těchto zápasech jsme nijak nepropadli a ujistili se, že můžeme hrát s každým soupeřem,“ pronesl Sandr.

Jeho svěřenci po prohrách 2:4 s Brnem a 0:3 s Blanenskem naposledy nestačili doma 4:8 na Jihlavu. „Ta vycházela z dobře organizované obrany a poté vyrážela k nebezpečným brejkům. Zápas byl vyrovnaný a doplatili jsme na ještě malé zkušenosti našich mladých hráčů, pro které je to samozřejmě velké ponaučení,“ doplnil kouč Středočechů.

Hanáci po domácím debaklu 4:15 s Blanenskem utržili další příděl 2:14 v Jihlavě. „Na výsledku se podepsalo hodně nových hráčů a naše nesehranost,“ pravil Sklenář. Na Hané ovšem kritickou situaci řeší. „V užším vedení jsme spolu debatovali a chystáme od nového ročníku hráčské změny,“ přiblížil jednání olomoucký trenér.

Z divizního fotbalového utkání SK Rakovník - Sedlčany (6:2)
Gólové hody nepřinesly radost Sedlčanům ani Dobříši
Zápas 29. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 1:1.
Nadvorník: Čisté konto těší, ale chyběl mi vstřelený gól