Pětidenního tréninkový zápřah čekal celkem osmnáct fotbalistů dobříšského oddílu. Převážnou část tvořili členové A mužstva. „Jsme moc rádi, že jsme na soustředění dojeli v tak hojném počtu. Přeci jen kluci nejsou profesionálové a chodí normálně do práce. Potěšila mě i účast šesti hráčů z béčka,“ řekl na úvod Martin Šrain.

Trenéři si pro hráče připravili každodenní dvoufázový program, který zahrnoval především přípravu v terénu. Zároveň se ale našel čas na odreagování a potřebnou regeneraci.
„Každé dopoledne jsme hráčům naordinovali výběhy nebo chůzi v místním kopcovitém terénu. Večer jsme pak v Kašperkách chodili do haly, kde jsme hráli fotbal, posilovali a věnovali se regeneraci,“ přiblížil náplň soustředění dobříšský kouč.

Po jeho konci konstatoval, že byly naplněny jeho představy. „Všichni celou dobu makali. Nejvíce si cením toho, že se kluci dokázali v několika momentech vzájemně podpořit. Takže i když už někdo byl na pokraji sil, nechal se ostatními vybičovat a pokračoval dále, až do úplného konce. S tímhle soustředěním jsem maximálně spokojen,“ hlásí trenér týmu, který je založen na dobré partě.

Dnes čeká Dobříš příprava s devatenáctkou Bohemians a Martin Šrain věří, že únava se hráčích neprojeví. „Může se to stát, ale věřím, že vše zvládneme a odehrajeme kvalitní utkání,“ uzavřel kouč.

Ilustrační foto
Andrea Kossányiová ovládla s Prostějovem Český pohár!