Spartak vstupoval do utkání posílen velmi dobrým výkonem na hřišti vedoucích Horek nad Jizerou, kde v minulém kole vybojoval cenný bod. Navíc pomohl tentokrát počítat se svým nejlepším střelcem Alešem Bábíčkem. I vzhledem k postavení obou týmů v tabulce tak svěřenci Marka Zárybnického měli jediný cíl, kterým bylo tříbodové vítězství. „Chtěli jsme navázat na náš výkon z minulého týdne a zvítězit,“ řekl příbramský trenér Marek Zárybnický.

Příbramští hráči, k potěšení svého kouče, od úvodu diktovali tempo hry a dobývali obranu soupeře. „Zápas byl o nás. Semice přijely s úmyslem bránit a svůj plán plnily dobře, ale přesto se nám dařilo jejich obranný blok překonávat a vytvořili jsme si celou řadu příležitostí,“ konstatoval Zárybnický.

Problémem domácího celku ovšem byla koncovka. Největší šanci na vstřelení branky měl v prvním poločase Martin Vašek, který se postavil k pokutovému kopu, ale jeho střelu vystihl hostující brankář. Hosté se k ohrožení příbramské branky téměř nedostali a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu. „Martin si na penaltu věřil, ale bohužel neproměnil. Vůbec bych mu to nepřikládal za vinu, protože se to může stát každému. Měli jsme však i jiné možnosti, které jsme měli vyřešit lépe a duel rozhodnout už v prvním poločase,“ myslí si Zárybnický.

Stejný scénář, který nabídl první poločas, pokračoval i po přestávce. Domácí snaha o vstřelení tolik potřebné branky, která by zřejmě zlomila odpor soupeře, neustávala. Jenže efektivita v zakončení se stále nedostavovala. „Nám se v zakončení nedařilo a navíc hostující brankář podával velmi dobrý výkon. Říkal jsem si, že jsme tím urazili fotbalového boha a je to zápas na 0:1,“ přiznává Zárybnický.

Jeho predikce se vyplnila dvacet minut před koncem, kdy z ojedinělé semické akce otevřel skóre Cáska. Domácí však dokázali už za devět minut odpověď zásluhou Bábíčka a začínalo se znovu. „Do konce utkání jsme ještě mohli zvrátit stav na naší stranu, ale nebylo nám přáno,“ uvedl zklamaně příbramský kouč.

Rozhodnout tak musel penaltový rozstřel. V něm zazářil Martin Solnař, který kryl dva pokusy a zařídil Spartaku bod navíc. „Martin si věřil, stejně jako všichni hráči a nakonec to vyšlo. Bylo by smutné kdybychom prohráli. Výkon byl dobrý, ale bod jsme soupeři darovali,“ zakončil Zárybnický.

SK Spartak Příbram – AFK Semice 2:1 po pen. (0:0). Branky: 79. Bábíček – 70. Cáska.

Spartak Příbram: Solnař – Hájek, A. Rampa, Suchý, Machač (66. Morav) – Ševr, Šváb, Vašek (76. Trefný), Červeňák (53. Voříšek) – M. Rampa, Bábíček.

Ilustrační foto
Výsledky okresních fotbalových soutěží