Severočeši hodlají příznivou bilanci prodloužit. „S Příbramí se nám dlouhodobě daří, ale určitě nechceme ani já, ani můj tým propadnout pocitu, že si tam jedeme pouze vyzvednout tři body. S Plzní jsme také měli dlouhodobou stoprocentní bilanci a teď jsme u ní prohráli po jejím skvělém představení,“ připomněl mostecký kouč Vojtěch Benda prohru 1:5 na západě Čech.

V uplynulém ročníku Most na domácím hřišti zdolal Příbram 6:1, v odvetě ve středu Čech zvítězil 7:5. „K úspěchu v zápase bude samozřejmě nutné složení týmu a stoprocentní nasazení všech zúčastněných hráčů. Pokusíme se proměňovat své šance a pokud možno nedostat gól. Těšíme se na utkání a doufáme v bodový zisk,“ prohlásil příbramský asistent kouče Josef Sandr.

Jenže ani hosté nic nepodceňují a avizují nabitou sestavu, který zamíří do Příbrami. „Jde o poslední podzimní zápas, po kterém si kluci užijí zaslouženou zimní přestávku. Možná i proto se tentokrát nominace tvořila poměrně dobře a musím si pochválit, že do Příbrami pojedeme ve velmi dobré sestavě. Samozřejmě do ní mohou na poslední chvíli promluvit zranění, ale tomu se, bohužel, nedá nikdy úplně zabránit,“ podotkl mostecký trenér.

Příbram si zatím připsala jediné vítězství v sezoně a krčí se na poslední deváté příčce tabulky. Na Plzeň před sebou ztrácí dva body. „Čekali jsme od podzimu trošku víc, ale vzhledem ke komplikacím, které nás potkaly, jsme se s tím celkem vyrovnali. Každý zápas jsme hráli v jiném složení, a to se odráží i v počtu bodů. Máme na vylepšení ještě jeden zápas a určitě se o to pokusíme,“ slíbil Sandr.

Středočeši v minulém kole podlehli 5:8 v Jihlavě. „Nedokážeme proměňovat šance a bohužel soupeř nás ze svých příležitostí trestá. Jihlava nám v první půli odskočila o čtyři branky, což se těžko dotahuje. Kluci se ještě kousli a stačili jsme už jen zkorigovat výsledek,“ doplnil příbramský asistent trenéra.

Most v předcházející bitvě porazil 7:6 po pokutových kopech Olomouc. V tabulce je sedmý, ovšem má k dobru dvě jarní dohrávky odložených utkání s Pardubicemi a v Jihlavě. „V Příbrami chceme podat dobrý výkon a věřím, že tam nakonec bodujeme a před jarními zápasy si v tabulce vytvoříme přijatelnou pozici pro útok na lepší konečné pozice v ligovém pelotonu,“ vyhlížel Benda.

Stálice. Jednou z podzimních opor a stálic sestavy Tochovic byl i Michal Benda.
Tochovice zakončily úspěšný podzim výhrou. Co bude dál rozhodne dokopná
Hráči Dalekých Dušníků.
V Petrovicích viděli kanára, Dušníky překvapení nedotáhly