Lepší vstup do sobotního boje o mistrovské body měli domácí. Ti během prvních pětačtyřiceti minut dokázali třikrát skórovat, když se postupně prosadili Filip Ježek, Daniel Huňa a Karol Partika. Vypadalo to tedy na jednoznačnou záležitost v podání domácího týmu, ale těsně před odchodem do kabin snížil Daniel Nový na 3:1 a jak se později ukázalo, nastartoval tím velkým obrat hostů. „začátek utkání jsme měli výborný, dostali jsme se do vedení o tři branky, ale bohužel jsme asi už byli myšlenkami v kabině a v poslední minutě jsme dostali gól do šatny, kterým se soupeř dostal do hry,“ řekl k průběhu prvního poločasu trenér domácích Ladislav Černý.

Hostům se následně po změně stran podařilo vstřelit tři branky během pouhých deseti minut. Zásluhou Jaroslava Štěpničky, Michala Pužíka a Tomáše Zadiny se tak rázem dostali do vedení 3:4. „Neproměnili jsme šanci na vedení 4:1 a soupeř nás následně potrestal třemi góly a dostal se do vedení,“ podotkl Ladislav Černý.

Škola v Sedlčanech využívá finance, které jí umožňil získat projekt Šablony do škol, téměř stoprocentně.
Dvouletý projekt Šablony do škol má za sebou první etapu

Tochovice to ale nepoložilo a poté se opět dostali ke slovu oni. Hned dvě minuty po Zadinově vedoucí brance, vyrovnal z penalty Petr Jendruščák a oba týmy tak opět měly k vítězství stejně daleko.

Ani to ale nebylo zdaleka všechno. Druhý obrat ve skóre a návrat vedení na stranu domácích, zařídil svým druhý gólem v utkání Ježek. „Udělali jsme nějaká střídání, kterými jsme oživili hru, nevzdali jsme se a opět jsme se dokázali vrátit do vedení,“ chválil tým Ladislav Šach.

Když už se zdálo, že Tochovice z této poutavé, ale infarktové přestřelky vyjdou vítězně, prosadil se podruhé v zápase také hostující Daniel Nový, který tak zařídil po devadesáti minutách, remízový stav 5:5.

Ilustrační foto
Příbram žila hokejem

To znamenalo, že si oba týmy rozdělí po bodu a diváci se mohou těšit na penaltový rozstřel, který rozhodne o tom, kdo nakonec získá bod navíc.

V něm byli nakonec o jednu trefu úspěšnější hosté z Komárova, kteří v penaltách zvítězili 4:5 a z Tochovic si tak odvezli velmi cenný bod navíc. „Penalty jsou loterií. My jsme neproměnili dvě a soupeř jen jednu, proto získal jeden bod navíc,“ řekl k rozstřelu Ladislav Černý.

V následujícím kole čeká fotbalisty Tochovic venkovní utkání na hřišti Mníšku pod Brdy. „Do tohoto utkání půjdeme s kompletním kádrem, v plné síle. To znamená, že máme jediný cíl a to je uspět. Určitě chceme vyhrát za tři body,“ uzavřel Ladislav Černý.

Ilustrační foto.
Řidiči čekají na výměnu pneu několik dní