V úvodu se nejde nezeptat na to, jak funguje spojení vašeho týmu Nová Ves – Malá Hraštice? A jak do týmu zapadli noví hráči, například z Mokrovrat?

Spojení funguje velmi dobře a v podstatě výsledky loňské sezony, kdy A i B mužstvo obsadily ve svých soutěžích první místa, tomu jednoznačně odpověděly. Co se týče nových hráčů z Morkovrat, pro ně to byl docela velký skok. Ze sestupových příček III. třídy se dostali do týmu, který neměl v loňské sezoně okresního přeboru konkurenta, což pro ně bylo docela složité. Ovšem kluci jsou v pohodě a postupem času se všechno zlepšuje. Působí z části v béčku i áčku a někdy i v obou týmech. Takhle je to ale podle potřeby vlastně u všech hráčů.

Byli pro vás tito hráči přínosem? A v jakém směru?

Pokud do týmu přijde pět až šest lidí, je to vždycky přínos. Můžete doplnit například B tým, který potřeboval pomoci, když postoupil do vyšší soutěže. Někteří se zase hned zapracovali do A týmu, takže z toho těžila obě mužstva. Zároveň jsou přínosem do kabiny.

Jak vypadá současná situace oddílu směrem do budoucna?

Budoucnost, to si nebudeme nalhávat, není úplně ideální. Hraštický dorost přestal z několika různých důvodů fungovat. Někteří kluci totiž přestali mít o fotbal zájem, což si myslím že není problém jen našeho klubu. Jiní zase zkouší štěstí v dobříšském dorostu a třeba David Svatoš dostal nabídku hrát v rámci projektu fotbalových akademií za dorost v Praze. Jak jsem tedy uvedl, situace není ideální, ale na druhou stranu na trávníku v Nové Vsi vyrůstají další talenty. Snad jim to vydrží a časem o nich uslyšíme a budeme říkat, že jsou přínosem. Bude to ještě chvíli trvat, ale věříme, že to dobře dopadne.

Jak jste spokojeni s průběhem podzimní části sezony, po které je A tým dvanáctý v okresním přeboru a B tým desátý ve III. třídě?

S béčkem panuje po podzimní části spokojenost, tam asi není moc co vytknout. U A týmu je to složitější. Trochu jsem s určitým propadem oproti předchozí sezoně počítal, což se potvrdilo. Není to ideální, ale neztrácíme hlavu. Už v průběhu končící sezony 2016/2017 bylo jasné, že nás po skončení opustí několik hráčů, kteří dostali nabídku z vyšší soutěže. K tomu se přidala dlouhodobá zranění Ondry Nemétha, Ondry Fafejty a neposlední řadě Tomáše Petráka. U některých věříme, že se na jaře zapojí zpět do hry a pomohou nám. Jednoduše řečeno, béčko předčilo očekávání a v áčku se vzhledem k okolnostem dal podobný průběh očekávat.

Kde byly největší přednosti a naopak nedostatky vašeho týmu?

Přednosti obou jsou takové , že je tam dobrá parta kluků a to je asi základ všeho. I když se v daném zápase nedaří, nikomu to není lhostejné. Někdy to vyjde, někdy ne, takový je fotbal. Nepropadáme zbytečně panice, i když je to občas frustrující. Ohledně nedostatků, nevím jak to správně popsat, ale spíše to jsou nezkušenosti například oněch hráčů z Morkovrat. Přeci jen je to pro některé velký skok hrát okresní přebor v týmu, který mohl kopat I. B třídu. Občas si myslí, že na nich leží velká tíha zodpovědnosti, jenže tak to není.

Kdy zahajujete zimní přípravu a jaký bude její plán, včetně přípravných zápasů?

Zahájení zimní přípravy je plánováno na neděli 28. ledna, na umělém trávníku v Malé Hraštici a přilehlém terénu. Tento areál s osvětlením budeme využívat dvakrát do týdne. Plánované je také, jako každý rok soustředění a to od 26. února do 3. března v Žacléři, kde je k využití jak umělá tráva, tak wellness nebo posilovna. Máme také možnost odehrát přátelské utkání v Trutnově. Další přípravné zápasy nás čekají na umělém trávníku v Dobříši se Starou Hutí a v Radotíně proti SK Zeleneč, hrajícímu okresní přebor na Praze – východ. Generálkou by pak měl být zápas proti Nečíni, buďto na dobříšské umělce nebo na hřišti Sokola Nečín.

S jakým cílem půjdete do jarní části sezony?

Náš cíl je asi jasný. Béčko chceme posunout do klidnějších vod i s ohledem na to, že všechny zápasy odehrají na domácím hřišti. Cílem áčka je hrát klidný střed tabulky. Dispozice k tomu určitě jsou, jen o něco více chtít.