Příbram Cup 2017 byl rychle zaplněn. Aby také ne, vždyť už je to jeho šestý ročník a na všech předešlých byli jeho účastníci nadmíru spokojení.
„Bude zde hrát třicet družstev, která byla rozdělena do pěti šestičlenných skupin na dopolední a odpolední část. Dopoledne bude hrát 12 týmů ze skupin A, B a odpoledne 18 týmů ze skupin C, D, E," prozrazuje základní hrací klíč jeden z organizátorů Pavel Balík.


Mezi přihlášenými celky budou hájit čest našeho regionu 1.FK Příbram, Spartak Příbram, Slavoj Obecnice a Výběr Příbramska. Po sobotních základních skupinách budou známy týmy, které si to rozdají o konečné 1.-15. místo a o 16.-30. místo.

Ilustrační foto
Kam o víkendu na Příbramsku za sportem

„Z každé skupiny postoupí první tři týmy do finálových skupin. Týmy ze čtvrtých až šestých míst skupin budou v neděli hrát o 15.-30. příčku," vysvětluje Balík.


Favority na celkové prvenství budou pochopitelně celky z ligových klubů. Těch se sejde na Spartaku šest – kromě již zmiňovaného 1.FK Příbram, také Viktoria Plzeň, Teplice, Sparta, Bohemians 1905 a Brno.


Právě posledně jmenovaný klub bude na letošním ročníku vystupovat jako obhájce prvenství. Zbrojovka byla nalosována do odpolední skupiny C.
„První čtyři ročníky se uskutečnily v příbramské sportovní hale a z prvenství se postupně radovaly 1.FK Příbram, Sparta Praha dívky, Spartak Příbram, ČLU Beroun. Loni jsme poprvé přesunuli turnaj ven a rozšířili na dva dny," dodává Pavel Balík pár slov k historii turnaje, ve kterém se pokaždé utkali fotbalisté a fotbalistky narození v roce 2004 a mladší.


Akce takového rozměru si pochopitelně žádá i něco víc, než „jen" zápasy a bitvy na hřišti. I na to pořadatelé mysleli. „Po dobu celého turnaje, tedy oba dva dny, bude připraven doprovodný program pro hráče, rodiče i pro příchozí veřejnost. Bude například skákací hrad nebo různé soutěže sportovní, zájmové i vědomostní," říká za pořádající tým Pavel Balík.

Obhájce titulu Tomáš Holub se řítí vítězně do cíle jednoho z bodovaných spurtů. Z vítězství v osmém díle Giant ligy se ale radoval Martin Boubal (na snímku vlevo) a posunul se do čela průběžného pořadí série.
Boubalovi středeční starty jdou, zase vyhrál

Zápasy budou odstartovány v sobotu i v neděli v osm hodin a hrát se bude přibližně do šesti večer. „Chtěl bych co nejsrdečněji pozvat všechny fanoušky mládežnické kopané, trenéry, hráče, rodiče, prarodiče, no prostě všechny, ať přijdou fandit celkům z Příbramska nebo se prostě jen podívat a podpořit atmosféru," dodává Pavel Balík.


Patrony letošního turnaje se stali fotbalisté Josef Kvída, Jan Rezek, Tomáš Pilík a Aleš Hruška. Se všemi se budete moct v areálu Spartaku o víkendu potkat, popovídat, i vyfotit.

Sobota
8-12.00 zápasy základní skupiny A a B
12.15 slavnostní nástup všech zúčastněných týmů
13.30-18.15 zápasy základní skupiny C, D a E.

Neděle
8-12.52 zápasy ve skupinách o umístění na 16. až 30. příčce.
13.15 vyhlášení týmů na 16. až 30. místě
13.15-18.00 zápasy ve skupinách o umístění na 1. až 15. příčce
18.15 vyhlášení týmů na 1. až 15. místě

Rozdělení do skupin

DOPOLEDNE

Skupina A
Viktoria Plzeň
FK Kolín
ČLU Beroun
Diósgyöri VTK (Maď.)
FK Teplice
Výběr Příbramska

Skupina B
Dyn. Č. Budějovice
FK Čáslav
Baník Švermov
Slavoj Obecnice
FC Rokycany
Bohemians 1905 Praha

Orientační běh. Ilustrační snímek
Na Dobříši se sejdou nejlepší orientační běžci kraje

ODPOLEDNE

Skupina C
Zbrojovka Brno
Ústí nad Labem
FC Písek
Valašské Meziříčí
Wisla Krakow (Pol.)
Tatran Rakovník

Skupina D
1.FK Příbram
Tempo Praha
Baník Sokolov
Petřín Plzeň
FC Hlučín
FK Hořovicko

Skupina E
Spartak Příbram
FC Táborsko
Sparta Praha
Baník Most
Sokol Řepy
FSV Zwickau (Něm.)