Trenéři Marek Nikl a Tomáš Zápotočný šetřili většinu kádru a do zápasu na západě Čech se zapojila hned osmička hráčů, která dostávala většinou méně prostoru, nebo vůbec žádný jako v případě brankáře Smrkovského. „Měli to složité, že tam naskočilo všech osm najednou. Kdyby tam šli dva, tři, tak by to bylo lepší,“ uznal trenér Marek Nikl. Jedinou výjimkou z onoho okteta byl Hájek, který odehrál už většinu utkání s Duklou, Karvinou a Líšni.

Václav Dudl v Příbrami ožil a září herní pohodou
Těžké období Dudla je pryč, teď se baví fotbalem. Je tady výborná parta, říká

Vyjma Wágnera ale nastoupili jinak všichni, kteří se narodili v roce 2000 a dál. „Takhle jsme byli rozhodnutí dopředu. Chtěli jsme, aby si zahráli těžké utkání, což se povedlo,“ uvedl trenér Příbrami. Omlazená sestava hostů začala dobře. Už v deváté minutě zařídil vedení Zeronik. Ještě do přestávky ale vyrovnal Skopový.

Domácím se podařilo po změně stran dokonce otočit vývoj utkání na svou stranu. Chvíli po startu druhé půle skóroval z penalty Pěček. Zárodek překvapení trval ale pouze šest minut, než se trefil na straně hostů Vokřínek. „Udělali jsme si to těžké a museli jsme bojovat až do konce. Jsem ale rád, že jsme utkání zvládli,“ řekl s úlevou a úsměvem příbramský kouč.

Příbram porazila doma Třinec 3:1
Foto: Pohodu Příbrami se dvěma věžemi odnesl i neoblíbený Třinec

S rozhodující trefou na poslední chvíli, když už utkání směřovalo k remízovému konci a případnému prodloužení, totiž přišel příbramský kapitán Tomáš Wágner, který hlavičkou vystřelil favoritovi postup do dalšího kola poháru. Říkal jsem ze srandy, že mi jich bylo trošku líto. Sice nevím, jestli by zvládli prodloužení fyzicky, ale zas na druhou stranu jsem rád, že jsme utkání zvládli už takhle v devadesáté minutě,“ uzavřel Nikl.

Mariánské Lázně – Příbram 2:3 (1:1)

Branky: 38. Skopový, 48. Pěček (p) – 9. Zeronik, 54. Vokřínek, 90+1. Wágner. ŽK: 2:1. Rozhodčí: Nehasil – Mokrusch, Hrabovský. Diváci: 150.

Příbram: Smrkovský – Schindler (78. Stropek), Fišl, Vokřínek (90+1. Voriazidis), Wágner, Švestka (46. Sakala), Vott (46. Anih), Hájek, Novotný (46. Antwi), Jeřábek, Zeronik.