„Zákrok byl veden nataženou nohou, podrážkou vpřed na oblast holeně – lýtka. Míč byl vzdálen od nohy hráče dva metry,“ popsal rozhodčí zápasu přestupek. Ten přerušil středočeské derby divize A na dlouhé desítky minut a rozpoutal značné emoce.

Zkušený fotbalista domácích chtěl ve druhém poločase za stavu 0:1 zastavit rodící se rychlý protiútok hostů, jenže do souboje na polovině hřiště se dostal pozdě a místo míče zasáhl nohu o jedenáct let mladšího protihráče. Za způsobené zranění se okamžitě omlouval. Druhý den hráče kontaktoval.

„Moc mě to mrzí. V žádném případě jsem nechtěl, aby to tak dopadlo. Posílal jsem mu SMS. Později mou omluvu přijal,“ vyjádřil se Jan Bežó.

„Chceme vyjádřit politování nad nešťastnou událostí a přejeme Ondřeji Puchmajerovi brzké uzdravení a léčení bez komplikací,“ přidalo se také vedení FK Hořovicko.

Radek Šírl v dresu Zbuzan
Dva roky bez fotbalu! Šírl si vyslechl trest za své řádění

Navzdory vážnému zranění, které způsobil, Beža jednoletý zákaz závodní činnosti zaskočil. „Podobných zákroků je spousta, tento bohužel skončil špatně. I z videa je patrné, že nešlo o nic zákeřného. Roční zákaz mi přijde nepřiměřený,“ komentoval Jan Bežó výši svého trestu.

Místopředseda disciplinárky Jan Hořejší na dotaz Deníku sdělil, že komise v tomto případě zohlednila vážné následky faulu.

„Dotyčný utrpěl dvojitou frakturu, byl operován a je ve stavu práceneschopných. Jeho návrat na hrací plochu potrvá nejméně šest až devět měsíců. Před takovými zákroky je potřeba hráče chránit,“ uvedl.

Mario Lička v dresu Zbuzan.
Mario Lička: Za kariéru vděčím tátovi