Tagliatelle s hráškovým pestem

Budeme potřebovat

Na základ: (2 porce):

350 g mraženého hrášku
80 g parmezánu
50 ml olivového oleje
sůl, pepř
těstoviny – 250 g tagliatelle (ideální je použít čerstvé těstoviny)

Kuřecí stehna, brambory. Vše v jednom pekáči
Recept na jídlo z jednoho pekáče: výsledkem je nezapomenutelná chuť a vůně

Na ozvláštnění (lze vynechat):

stroužek česneku
hrst bazalkových listů (nebo pár lístků máty)
hrst kešu oříšků nebo mandlí
citronová šťáva

Legendární vdolečky
Legendární vdolečky: recept není složitý a výsledek je skvostný

Postup:

Hrášek krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou. Vsypeme do mixéru, přidáme nastrouhaný parmezán, olivový olej, špetku soli, pepř, podle chuti i ostatní ingredience a rozmixujeme dohladka.Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a ihned smícháme s pestem. Rozdělíme na talíře, ozdobíme a podáváme. Pokud by někomu chybělo v receptu maso, skvěle by se k tomu hodila na kostky orestovaná slanina.

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.