V sobotu se v pěkně připraveném areálu v základním kole předvedlo celkem 30 týmů. U žen se nejvíce dařilo ženám z Líchov a Namnic, které postoupily do semifinále přímo. O další postup se nejdříve utkaly týmy ze Zalužan a Malých Přílep Modrých. Vítězně z tohoto souboje vyšly ženy ze Zalužan. Později je následovaly ženy z Radětic, které dokázaly porazit Lhotku.

V prvním semifinálovém rozběhu si líchovské ženy zlepšily osobní rekord, když proti Zalužanům dokázaly pokořit hranici sedmnácti sekund a s časem 16,99 s tak jasně postoupily do finále. V dalším rozběhu si pak smůlu vybraly ženy z Namnic, kterým se během útoku vypojila hadice z mašiny a ve finále tak Líchovandy doplnily ženy z Radětic. V semifinále se Namnicím nedařilo, v souboji o třetí místo už ale dokázaly porazit Zalužany a mohly se radovat z bodů za třetí místo.Předposlední dvojkolo Brdské ligy v Radíči.Zdroj: Eliška Krejčová

Ve finále žen dokázaly líchovandy nejenom vyhrát a znovu si vylepšit osobní rekord, ale také vytvořit nový rekord celé ligy, když oba terče sestřelily v krásném čase 16,55 s. Ženy z Radětic tak s časem 21,65 s obsadily druhou příčku. Nejrychlejší proudařkou dne byla Markéta Chocholoušková z Líchov, která dokázala terč shodit v čase 16,22 s.

U mužů se ve čtvrtfinálových soubojích předvedly nejdříve Zalužany s Vranovicemi. Vranovice dokázaly s časem 15,04 s velmi těsně porazit Zalužany. V dalším rozběhu pak naopak velmi viditelně porazily Nalžovice s časem 14,49 s Radíč. Radětice si s časem 14,67 s dokázaly poradit s Líchovy a v posledním čtvrtfinálovém souboji také Jesenice s Kotenčicemi.

Předposlední dvojkolo Brdské ligy v Radíči.Zdroj: Eliška KrejčováV semifinálových rozbězích dokázaly muži z Pekla Vranovic porazit s časem 14,50 s kluky z Nalžovic, kteří útok dokončily v čase 14,86 s. Dále pak do finále postoupily Radětice, které v nejtěsnějším souboji dne předvedly 14,89 s a porazily tak Jesenici s časem 14,90 s. Ze třetího místa se v sobotním kole radovali kluci z Jesenice, vítězi se po finálovém rozběhu staly Vranovice. Nejrychlejším proudařem dne byl Filip Prinz z Nalžovic a to s časem 13, 91 s.

Na Brdské lize je už dobrým zvykem, že při konání dvoukola v jednom areálu, zde mnoho družstev také přenocuje. Při večerní zábavě se tak ukazuje, že mezi soutěžícími nepanuje rivalita, ale spíše přátelství. Jinak tomu nebylo ani při tomto dvoukole.

Krásné sobotní letní počasí v neděli sice vystřídalo ochlazení a přeháňky, hasičům to ovšem vůbec nevadilo a nedělní startovní listina byla dokonce ještě o dvě políčka delší než v předchozí den. Ve čtvrtfinále mužů porazili nejdříve domácí muži z Radíče Sedlčany s časem 15,41 s. Dařilo se také Líchovákům, kteří byly s časem 15,02 s rychlejší než Zalužany. Vítězové předchozího dne – Vranovice, porazily s časem 15,04 s Jesenici a Radětice s časem 15,17 s opět velmi těsně Nalžovice.

Ze semifinále pak do finále postoupily Líchovy, které časem 14,52 s porazily Radíč a Vranovice, které si dokázaly poradit s Raděticemi s časem 14,60 s. V souboji o třetí místo pak Radětice porazily Radíč, a pořadatelům předchozího dne tak připadla nepopulární bramborová příčka. Ve finále pak chyboval líchovský košíkář a Vranovice tak mohly oslavovat už druhé vítězství tohoto dvoukola. Nejrychlejším proudařem byl tentokrát vyhlášen Lukáš Hanus z Líchov a to za sestřik v čase 14,42 s.Předposlední dvojkolo Brdské ligy v Radíči.Zdroj: Eliška Krejčová

U žen se do semifinále probojovaly Líchovy, které sice v základním kole předvedly nejrychlejší útok, v souboji proti Raděticím ovšem po chybě pravé proudařky zapsaly neplatný pokus. Do finále tak za čas 18,15 s postoupily holky z Radětic. V dalším souboji chybovala opět pravá proudařka, tentokrát z týmu Zahořan, a z postupu se tak radovaly ženy z Namnic s časem 19,34 s.

V souboji o třetí místo pak byly rychlejší ženy z Líchov a s časem 17,43 s porazily Zahořany. Ve finálovém souboji ženy z Radětic dosáhly času 18,27 s a velmi těsně tak porazily Namnice s časem 18,30 s. Nejrychlejší proudařkou se stala, stejně jako v předchozí den, Markéta Chocholoušková z Líchov a to s časem 16,39 s.

Michaela Šofková