Sbor dobrovolných hasičů Březové Hory se zapojil s návrhem na vznik Příbramského hasičského muzea. Pro muzeum byla zvolena budova na Náměstí Msgre. Korejse, která by musela pro potřeby muzea projít rekonstrukcí. Budovu je mimo jiné potřeba zateplit, osadit novými okny a dveřmi či zřídit novou elektroinstalaci. Hasiči odhadují cenu úprav na osm set tisíc korun.

Obyvatelům města Příbrami by muzeum mělo přinést zvýšení kulturního vyžití. „Tímto naše město bude moci návštěvníkům nabídnout se vrátit v časové ose do minulosti. Zde uvidí návštěvníci jakou technikou a prostředky zdolávali hasiči požáry,“ uvádějí v návrhu hasiči.

Veřejné projednání návrhů se uskutečnilo ve středu 6. března. Město pak vyhodnotí, zda jsou zaslané projekty reálně proveditelné. O tom, které se realizují, budou rozhodovat lidé. Elektronické hlasování veřejnosti bude probíhat od 1. do 21. června.

Silným větrem utržená část střechy na tělocvičně dobříšské základní školy.
OBRAZEM: Vítr vzal střechu tělocvičny a lámal stromy
Odpolední masopustní vystoupení ve Vysokém Chlumci je vždy trochu ve stínu svého "bratrského" dopoledního vystoupení v Příbrami.
Hasiči z Bohutína přivezli do Vysokého Chlumce svůj masopust