„Váš sbor je jeden z nejstarších na Příbramsku. Vážím si toho, že navazujete na práci svých otců, dědů a pradědů, stále udržujete hasičské tradice a nezištně pracujete ve prospěch svých spoluobčanů. I když hasičská technika a výstroj, kterou ke své práci používáte, se moc změnila, podstata vaší práce zůstává pořád stejná. Jsou to dary lidství, obětavosti a pomoci, kterými oživujete svěřenou techniku a díky kterým jste za cenu vlastní oběti připraveni přijít na pomoc všude tam, kde je potřeba a kde se stane neštěstí," řekl hasičům na slavnostním na setkání v Krásné Hoře středočeský hejtman Josef Řihák. Ve své řeči hejtman Řihák připomněl i nedávné neštěstí v Texasu v USA, kde mezi obětmi byla i řada dobrovolných hasičů.
„Podobně i u nás vy přicházíte na pomoc tam, odkud lidé utíkají," doplnil.

Hejtman poté předal starostovi okrsku Václavu Šplíchalovi čestné uznání pro celý 18. hasičský okrsek okresu Příbram za příkladnou a obětavou práci při rozvoji hasičstva ve Středočeském kraji a osobně i medaili hejtmana. Stejnou medaili za obětavou práci v hasičském sboru obdrželi i velitel jednotky Václav Volf a jednatel okrsku Jaroslav Kříž.

18. okrsek patří k nejstarším v rámci Okresního sdružení hasičů Příbram. V současné době zahrnuje šest sborů dobrovolných hasičů – Krásná Hora, Mokřice, Plešiště, Podmoky, Vletice a Zhoř. Všechny sbory jsou velmi aktivní. Jejich členové se zapojují do činností ve městě Krásná Hora i ve svých domovských osadách. Vedle své hlavní – záchranářské činnosti například pomáhají s úklidem, pořádají nejrůznější kulturní, společenské a sportovní akce. O příkladné aktivitě krásnohorských hasičů svědčí i skutečnost, že každý z účastníků sobotní slavnosti dostal jako vzpomínku na setkání velmi pěkný pamětní list. Jiří Kubík