Přitom do poslední chvíle se třásli o vítězství, neboť v první části závodu domácí překonali hasiči z Bratkovic. Jenže ti druhý útok zkazili a terč shazovali bez proudnice. A to znamenalo, že jejich druhý pokus byl neplatný.Za hasiči z Kardavce skončily na dalších místech týmy ze Sádku a z Vysoké Pece.

„Soutěž v Kardavci se mi líbila v tom, že se co nejvíce blížila reálnému zásahu. Na rozdíl od jiných závodů, kde hasiči závodí ve sportovních oblecích a se speciální závodní technikou, kardavečtí hasiči uspořádali závod tak, jak probíhá opravdový hasičů například při hašení lesa či obydlí. Hasiči závodili v běžných pracovních oblecích, s helmou, v těžkých botách a s technikou, se kterou běžně pospíchají na pomoc svým sousedům. Navíc běhali do kopce po čerstvě posekané louce plné bláta," řekl hejtman Josef Řihák.

Při příležitosti soutěže udělil hejtman pamětní medaili za rozvoj hasičstva členům Sboru dobrovolných hasičů Kardavec Vlastimilu Čuřínovi a Josefu Maškovi. SDH Kardavec získal pamětní stuhu hejtmana za podporu a rozvoj hasičstva.