Kladenský klub zažádal o výjimku ministerstvo zdravotnictví a bylo mu vyhověno. Vše posvětil i hokejový svaz. Jedněm ale vadí, že zatímco děti na tréninky do uzavřených prostor nemohou, tak diváci na profihokej ano. Druzí se zase zlobí, že se finále stává neregulérním, protože v něm Rytíři dostanou ve chvíli kdy jde o všechno nepovolenou podporu.

„Je mi smutno, když vidím, kolik zla a nenávisti zplodí jeden za*ranej článek. Copak jsme se my lidi dočista zbláznili? Ano, fandi, ale nebuď fanatik. I fandění musí mít pravidla, úctu a respekt k druhým. Pořád je to jen sport, jen hokej. A to píši já, který mu obětoval celý život,“ napsal na diskusi webu hokej.cz Jaromír Jágr, který už v sérii čelil útokům médií, že Kladno kdosi tlačí do extraligy.

Kladno - Jihlava 3:2, domácí si takhle vynutili v roce 2017 sedmý zápas. Rozhodující gól Jakuba Strnada.
Sedmý duel Kladno nikdy nevyhrálo, přepíší Rytíři dějiny?

Sám jako šéf kladenského klubu poté upravil pravidla a do hlediště mohou i jihlavští fanoušci. Musí se přihlásit do systému, zaplatit 300 korun za vstupenku a podmínkou je samozřejmě negativní PCR test ne starší 48 hodin.

Původně byli upřednostněni držitelé permanentních vstupenek, i to se zdálo celkem pochopitelné. Nyní si však vstupenku mohou zakoupit také ti, kteří permanentku nevlastnili. "Rytíři chtějí ctít fair play. Proto dáváme možnost i fanouškům Dukly, aby podpořili svůj tým v rozhodující bitvě této sezony," uvádí Lukáš Jůdl, tiskový mluvčí Rytířů.

Zdá se, že jde zase jen o hodně povyku pro nic. Cílem je tradičně Jaromír Jágr, po návratu ze zámoří často propíraná někdejší hvězda fanouškovských srdcí. Od té doby, co se věnuje „svému“ Kladnu, je často terčem kritiky, pískotu, nechutných transparentů. Když ho podrazí v Jihlavě domácí hráč, místní ledař řve pomalu do televizních kamer, že dědek padá hlady… Úcta mnoha Čechům skutečně moc neříká, klubismus vede.

Tým SONP Kladno 1974/75 - mistr ČSSR. Zlatá parta 70. let poprvé zlatá
Hokejové zajímavosti z 29. dubna: první titul zlaté party 70. let

Jasně, Jágrovy cesty do Číny, spolupráce s politiky v čele s předsedou vlády Andrejem Babišem, údajná žádost o uzavření extraligy, to vše autoritu nejznámějšího hokejisty Evropy podrylo. A pochopitelně to někteří kritizují, což je v demokracii v pořádku. Jenže určitá úcta by z diskuse neměly vymizet ani v trochu virtuálním světě, kde často vládnou internetové povídačky neviditelných.

Povídačky nad někým, kdo byl vidět celý život a jen a jen díky své píli.

„Bitva plná urážek“ o umrněných 250 vstupenek je proto trochu moc silná káva. I v republice, kde toho všeho už mají všichni dost.