Třiatřicetiletý Zacharčuk odehrál v letošní sezoně Tipsport extraligy za Dynamo pět utkání. Nyní bude nastupovat v druhé nejvyšší lize za kladenské Rytíře. Cílem je podle Petra Dědka, s nímž domlouval hostování v neděli v Pardubicích Jaromír Jágr, aby se vrátil do formy, s jakou v minulé sezóně výrazně přispěl k záchraně Pardubic v extralize.

„Stěpan doplatil na to, že se nemohl připojit k týmu dříve než na konci srpna. Přijel v ne úplně dobrém fyzickém rozpoložení. Snaží se tvrdě pracovat, nicméně v zápasovém vytížení se to nedá úplně dobře dělat. Domluvili jsme tedy, že odejde na hostování na Kladno se střídavým startem zpět k nám. Na Kladně bude mít prostor, jak dotrénovat manko, tak i dostatečné zápasové vytížení,“ uvedl na webu Pardubic sportovní ředitel Dušan Salfický.

Zacharčuk nastoupil v dresu Dynama poprvé 26. ledna. Od té doby odehrál celkem 17 extraligových zápasů, dal 1 gól a na 5 přihrál. Na soupisce zůstává a kdy své statistiky rozšíří, bude záležet na výkonech v první lize. V Kladně se sejde s dalším ruským obráncem Vselovodem Sorokinem.

Jágrovo Kladno s Tomášem Plekancem si poradilo doma s bojovníky z Kolína.
Chance liga by se měla rozjet, jasno ale zatím není