„Čekali jsme těžký zápas, protože Kobra má oproti nám mnohem zkušenější mužstvo. A o těžký zápas se jednalo,“ konstatoval trenér Jan Tlačil.

Jeho svěřenci ale měli, jak se už v posledních době stalo tradicí, vynikající vstup do zápasu, kterým favorizovaného soupeře zcela vyvedli z role. První třetinu vyhráli po gólech Chlouby (1.), Josefuse (8.) a Šinágla (17.) 3:0. V úvodu druhé části navíc navýšil příbramský náskok druhou trefou Josefus (26.). „Chceme po hráčích, aby do utkání vstoupili aktivně od úvodních vteřin. V úvodních zápasech jsme měli trochu rezervy, proto jsme kvůli tomu změnili i rozcvičku a nese to své ovoce. Dobrý vstup do utkání vám vždy dodá sebevědomí, které je důležité, což se ukázalo i tentokrát,“ pochvaloval si příbramský kouč.

Až pak se dostali ke slovu hráči Kobry, kteří snížili zásluhou Tondra (29.), ale záhy opět srazil jejich sebevědomí brankou v oslabení Gengel (32.). Na začátku závěrečné třetiny ještě jednou snížila největší hvězda hostů Tomáš Plíhal (45.), nic dalšího už ale příbramští hokejisté Pražanům nedovolili.

Naopak brankami Panny (51.) a Chlouby (56.) navýšili své vedení na konečných 7:2 a mohli se radovat ze třetího vítězství v řadě. „Věřím, že tento cenný skalp nám hodně pomůže. Pro nás je ale důležitá každá výhra, protože máme mladý tým složený z hráčů z celé České republiky, který se tím neustále posouvá dopředu,“ poukázal na důležitost výhry Tlačil.

Brankář příbramského superligového výběru Hynek Holan v akci.
Příbram má první vítězství, Plzeň porazila o dva góly
Poslední Test. Martina Macíka čeká před Dakarem 2020 Rallye du Maroc.
Martina Macíka čeká v Maroku poslední test před Dakarem