„Počet odvysílaných zápasů se bude odvíjet od formy našich reprezentantů," prozrazuje Vlastimil Ševr, jeden z organizátorů. Po vydařeném promítání evropských šampionátů v kopané v letech 2012 a 2016 se nyní organizátoři těchto přenosů rozhodli promítat také hokej. „Chceme navázat na stejný model. Kromě LED obrazovky chystáme také bohatý doprovodný program. Při úvodním utkání naší reprezentace bude na náměstí připraveno několik možností vyžití pro děti i dospělé," shrnul nejdůležitější informace za organizátory Miroslav Polák – hokejista HC Příbram, který pomáhá s realizací celého projektu.

Ilustrační foto
Kam o víkendu na Příbramsku za sportem

Po dnešním utkání České republiky s Kanadou bude vše sbaleno a náměstí vyčištěno. Další zápasy základní skupiny budou moct fanoušci sledovat mimo jiného v příbramské Cowárně, kde bude připraven i turnaj ve stolním hokeji. „Budou se hrát dvě kvalifikační kola. V pondělí a v pátek. Ti nejlepší se pak utkají o celkového vítěze během dalšího vysílání na náměstí," upřesňuje Ševr a prozrazuje, že vítěz se může těšit na let balonem.


Pokud se chcete přihlásit do turnaje ve stolním hokeji, je potřeba poslat přihlášku na mail: miroslav. polak@gmail.com. Jestli čeští hokejisté postoupí do čtvrtfinále, bude na náměstí další veřejné promítání.

Po desáté hodině se lidé sešli u památníku na Hvězdičce, kde promluvil ředitel Hornického muzea Příbram Josef Velfl.
Příbramáci uctili památku obětí války

„Naše akce chceme dělat hlavně zajímavé pro veřejnost. Z tohoto důvodu se snažíme vymýšlet upoutávky, aktivace a soutěže spojené s našimi partnery a připravit vyžití pro děti i dospělé," dodal Vlastimil Ševr.