„Za dobu mého působení v příbramském klubu, jsme nemuseli řešit situaci, že rozhodčí nedorazili na zápas. Ani žádnou podobnou, týkajících se sudí,“ podotýká na úvod Roman Heindl. Zároveň ozřejmil, jak situace z jeho pohledu funguje v současnosti. „Na zápasy naší mládeže, například dorostenců nebo žáků, jezdí minimálně dva rozhodčí,“ dodává.

Obdobně to vypadá i na mládežnických zápasech v Sedlčanech. „Pokud vezmeme zápasy našeho staršího dorostu, jehož utkání rozhodují sudí, kteří jsou na každý zápas nominováni, tak jsme nikdy nezaznamenali problém. Nestalo se, že by některý z arbitrů nedorazil, potvrzuje Michal Petržílka, že ani v jeho tým nemá problém s tím, že by na jeho zápasy nejezdili rozhodčí.

Vedoucí staršího dorostu Tatranu Sedlčany navíc všem arbitrům vyslovil pochvalu za jejich výkony. „Nejen, že rozhodčí na naše zápasy jezdí pravidelně, ale především odvádějí kvalitní výkony. Musím říci, že za poslední dobu šli hodně nahoru, což je samozřejmě výborná zpráva,“ uznává Michal Petržílka zlepšující se kvalitu hokejových arbitrů.

Kluby z Příbramska nevidí problém ani u duelů těch nejmladších hokejistů. Dokáží si totiž pomoci z vlastních zdrojů, případně využijí některého z rodičů, kteří se do rozhodovaní mládežnických střetnutí rovněž zapojují. „I tyto zápasy jsou u nás pokryté. Oceňuji, že se do pískání zápasů našich nejmenších tříd zapojují také rodiče, čímž velmi pomáhají,“ říká příbramský Roman Heindl. „Pro duely nejmenších hokejistů máme celkem tři vlastní rozhodčí. V případě potřeby nám pomáhají arbitři z Benešova, takže i zde je vše v naprostém pořádku,“ přibližuje situaci v Sedlčanech Michal Petržílka.

S potěšením tak lze konstatovat, že situace není tak černá, jak se zdálo, alespoň tedy na Příbramsku.

Ilustrační foto.
Kovohutě Cup ovládli mladíci z Bohutína
Ilustrační foto
Přípravka obstála, mladší žáci zklamali