„V základní části jsme předváděli skvělé výkony. Myslím, že jsme zaslouženě zvítězili, čímž jsme si zajistili účast v baráži o krajskou ligu. Nejdůležitější ze všeho bylo, že se nám vyhýbala zranění a nastupovali jsme v nejsilnější možné sestavě,“ řekl sedlčanský trenér.

Hráči si tak po vydařené základní části právem brousili zuby na postup do vyšší soutěže. V rozhodující fázi sezony se k nim však štěstěna otočila zády. „Přišla baráž a nám se zranilo několik klíčových hráčů, což nás velmi oslabilo,“ přiznal zklamaně Pospíšil.

Ilustrační foto.
Hokejový turnaj amatérů ovládla Stará Huť Stealths

V barážových soubojích jeho svěřenci sice bojovali, ale na postup to bylo málo. „V šesti zápasech jsme zvítězili pouze jednou, když jsme doma porazili Kralupy. Na Kutnou Horu a PZ Kladno jsme ani jednou nestačili a oba týmy si nakonec zajistily setrvání ve vyšší soutěži,“ konstatoval Pospíšil.

Ročník však i přes závěrečný neúspěch hodnotí pozitivně „Vzhledem k tomu, že před sezonou skončili tři zkušení hráči a do týmu jsme zapracovali dorostence, kteří se neztratili, hodnotím letošní sezonu kladně,“ říká sedlčanský trenér.

Zároveň věří, že tým naváže na úspěchy i v následujícím ročníku. „Chceme pokračovat v nastavené cestě a zapracovávat do A týmu další mladé hráče. Naším cílem bude udržet přední příčky a budeme se chtít opět pokusit o postup,“ uzavřel Pospíšil.

Prezident 1. FK Příbram Jaroslav Starka
Online s Jaroslavem Starkou odložen