Na aktuální situaci okolo tohoto sedlčanského družstva jsme se v krátkém rozhovoru zeptali jeho vedoucího Michala Petržílky, který dosavadní výkony nejen zhodnotil, ale přidal i několik dalších zajímavostí.

Jak širokým kádrem v současnosti tým staršího dorostu disponuje?
Abychom mohli dále pokračovat, museli jsme se již dříve spojit s jiným hokejovým oddílem. Z tohoto důvodu tým starších dorostenců už druhým rokem spolupracuje společně s HC Rytíři Vlašim. Kádr je zastoupen jedenácti hráči ze Sedlčan a sedmi hokejisty z Vlašimi. Všichni jsou ve věkovém rozmezí 15-18 let.

Jak je to s trenérským týmem, došlo také na tomto postu ke spojení sil?
Ano je to přesně tak, jak říkáte. Tým vedou dva trenéři se Sedlčan, konkrétně Pavel Sosnovec a Karel Polesný, které doplňuje kouč Petr Vostřák z Vlašimi.

Hokejový tým staršího dorostu Tatranu SedlčanyZdroj: Deník / Smetana Karel

V jaké soutěži nyní starší dorost nastupuje?
V loňském roce jsme hráli krajskou soutěž dorostu Středočeského kraje a získali jsme vynikající druhé místo. Pro letošní sezonu ovšem přišlo mnoho změn. Krajské soutěže dorostu a juniorek byly zcela zrušeny a z tohoto důvodu jsme se rozhodli přihlásit vyšší soutěž, kterou je regionální liga staršího dorostu.

NADĚJE. Příbramský odchovanec a brankář Bílých Tygrů z Liberce Pavel Čajan je velkou nadějí českého hokeje.
Čajan v brance zářil, vedoucí indiány zastavit nedokázal

Jak si v této sezoně prozatím vedete? Jste spokojeni?
V základní části, za účasti deseti týmů, jsme obsadili sedmé místo. Naše bilance byla pět vítězství, čtyři prohrami na nájezdy a devět porážek v základní hrací době. Bohužel v konfrontaci s ligovými týmy jsme neuspěli. Jedinou výjimkou byl Beroun, který skončil jen o jediný bod před námi.

A co konfrontace s ostatními týmy? V té se Vám daří lépe?
Z příchozích týmů krajské soutěže jsme dopadli nejlépe, ale to je slabá náplast na průběh soutěže. Tuto část mimochodem vyhrál tým staršího dorostu Příbrami. My jsme se posunuli do druhé části soutěže, kde jsou týmy z pátého, až osmého místa tabulky. Ty byly následně nalosováni ke kraji Ústeckému, kde hrajeme s týmy umístěnými na pátém, až devátém místě. Jedná se o Litoměřice, Chomutov B, Most, Děčín a Louny. Naše bilance po pěti kolech je dvě vítězství a tři porážky.

Jak byste zhodnotil kvalitu soutěže?
Systém soutěže je neúprosný a velmi náročný. Především pak co se týká finanční stránky. Proto patří velký dík všem našim partnerům, kteří naše kluby podporují. Dále pak také rodičům, kteří hradí největší část nákladů.

V čem vidíte největší přínos regionální ligy pro sedlčanské dorostenecké mužstvo?
Jednoznačně ve zkušenostech. Doufejme, že se z letošního nováčkovského působení v lize poučíme a získané zkušenosti dokážeme přenést do následujících sezon.

Hynek Holan
Na Příbramsku běhá několik následovníků bouřliváka Tomáše Řepky