Odchovanec klubu se dostal jako hráč až do NHL, kde si zahrál za Toronto, New Jersey a hlavně Carolinu. Kariéru ale musel ukončit kvůli vleklým potížím s rukou. Kladno o jeho služby stálo ještě v hráčské kariéře, pomoc v první lize se však vinou zmíněných přetrvávajících potíží s rukou neuskutečnilo.

Uskuteční se nyní, Tlustý vypomůže trenérskému triu Jindřich Lidický, David Čermák a Jan Kregl.

„Moje úloha má být taková, že bych měl dohlížet na to, aby se dodržovaly herní detaily, na kterých pracujeme na tréninku. V této fázi sezony to bude důležité. Stejně tak bych měl klukům přinést nové povzbuzení a nový impuls,“ řekl Tlustý klubovému webu Rytířů.

Dodal, že extraligu bude chtít i on pro Kladno za každou cenu udržet. "S Jardou (Jágrem) víme, že kluci mají vůli a pracují dobře, jen musíme klást důraz na určité věci,“ doplnil Tlustý s tím, že nekončí ani jako spolukomentátor O2 TV, což mu bude kolidovat pouze příští týden při derby se Spartou, kdy na střídačce nebude.

Jaromír Jágr je rád, že s Tlustým bude opět spolupracovat. Už ne jako s hráčem, kdy spolu s Tomášem Plekancem vytvořili při výluce NHL v roce 2012 ničivé tornádo. „Jsme rádi, že jsme se s Tlusťochem domluvili do konce sezony. Jde o bývalého velmi zkušeného hokejistu, který dlouhá léta působil v NHL. Věříme, že nám jeho zkušenosti pomohou,“ řekl Jágr.

Tlustý se poprvé postaví na střídačku ve stěžejním pátečním duelu Kladno - Pardubice, které je už téměř vyprodáno.

Česká republika - Izrael 11:6, přátelské exhibiční utkání veteránů, Kladno 21. 11. 2017, Jiří Tlustý
Jiří Tlustý: Zranění a osudu nejde předejít