Státní hymny se rozeznívaly na příbramském stadionu v minulých pouze v případě, kdy se tam rozhodla sehrát utkání či turnaj některá z českých reprezentací. Nyní se stejné pocty dočkali i hokejisté Příbrami, když jim jí pořadatelé zahráli před utkání s francouzským výběrem. „Slyšet ji je určitě hezký pocit a vědět, proti komu hrajeme, proti mezinárodnímu týmu. Určitě hezké zahájení zápasu,“ pochvaloval si Jan Bečvář.

Zdroj: Ondřej Jícha

Francouzi drželi s Baníkem krok pouze v úvodních dvanácti minutách. Od chvíli, kdy Tadeáš Pinkas skóroval na 2:1, tak Příbramští na ledě dominovali. Ještě do přestávky na něj navázali Eret a Bečvář. S přibývajícím časem domácí několikrát často uzamkli soupeře v jeho třetině a k vidění bylo několik dlouhých zámků. „Chtěli jsme se soustředit na nějaké taktiky, které si pak chceme přenést do soutěže. Pak si hlavně zahrát, trošku se zase sehrát a snad se nám to trošku povedlo,“ řekl Bečvář, který nastoupil v prvním útoku vedle Kafky a Gengela.

Přípravené utkání HC Příbram - HC Letňany 1:1
Profi hokej? Uzavřená kapitola! Kafku dostal do Příbrami nejlepší kamarád

Hosté se prosadili poté už pouze jednou, když potrestali vyloučení Sani. Jinak příbramští hokejisté chtěli ukázat divákům něco ze své kombinační hry. Zejména přihrávky Kafky byly naprosto parádní a 32letý hokejista ukázal, že bude pro Baník nadstandardní posilou. Fanoušci se dožadovali od hráčů načepování desítky, nakonec se ale museli spokojit pouze s osmi góly. I tak se jednalo o stejný počet branek, který dali v předchozích čtyřech přípravných duelech. Další test je čeká až ve středu 24. srpna od 17:30 v pražských Letňanech.

Příbram – Francie 8:2 (4:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Malý (Kafka, Saňa), 13. Pinkas (Svoboda, Hlaváček), 16. Eret, 17. Bečvář (Kafka, Gengel), 24. Kraus (Svoboda), 36. Gengel (Bečvář, Kafka), 45. Hasman (Procházka, Jelínek), 59. Eret (Kafka) – 9. Lindgren (Gabaj), 28. Radolanirina (Joly, Uhlíř). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Rozhodčí: Kálal – Mašek, Čajan.

Příbram: Jiroušek – Malý, Saňa, Zdeněk, Jelínek, Hlaváček, Vinš, Strnad – Kafka, Bečvář, Gengel – Hasman, Procházka, Eret – Svoboda, Pinkas, Kraus – Matějka, Furch, Beneš.

Přípravené utkání HC Příbram - HC Letňany 1:1
Video: Falešná Kopřiva v bráně požahala střely Baníku. Hosté uspěli po nájezdech