Oběma týmům se v soutěži příliš nedaří. Teď na sebe narazily ve vzájemném utkání a dopadlo to hodně neslavně. Duel devátého kola krajské hokejové ligy mezi Neratovicemi a Vlašimí skončil předčasně. Důvodem bylo napadení hostujícího hráče jedním z diváků a následná potyčka mezi pořadateli a realizačním týmem Vlašimi.

Zápas v tradičně bouřlivé kulise neratovického zimáku spěl k remíze 2:2. V čase 51:45 se strhla bitka, do které se u vlašimské střídačky postupně zapojilo několik hráčů z obou táborů. Když se přidal i jeden z přihlížejících diváků, přenesla se mela i mimo ledovou plochu.

„Po Štěpánovi Veselém, který se pral na ledě a byl zády opřený o mantinel, sáhnul, přitáhnul si ho za dres a dal mu dvakrát pěstí,“ popsal hostující hokejista Tomáš Vondráček moment, který nenechala bez odezvy střídačku Rytířů.

Hájit svého svěřence vystartoval trenér Martin Slabý. Pořadatelé sice následnou strkanici roztrhli, jenže pak se sami dostali do křížku s asistentem Rytířů Karlem Dýckou. „Šel sebrat hokejku, která při bitce přepadla přes mantinel. Pořadatelé ale stále ukazovali na nás, a tak jim řekl, ať si zklidní a vyvedou pryč toho magora, co to začal. Jeden pořadatel vystartoval po Karlovi, chytil ho pod krkem a tlačil ho na zeď a chtěl ho shodit. Tak mu Martin Slabý přiběhl pomoc, ale dva sekuriťáci ho chytili,“ vylíčil Tomáš Vondráček.

Šéf domácího klubu a trenér mužstva Buldoků Martin Chabada to ovšem viděl poněkud odlišně. „Trenér hostů vytrhl hokejku jednomu z hráčů a začal se ohánět po našich pořadatelích.“

Ať tak, či tak, rozhodčí poté zápas předčasně ukončil. Že by odmítli pokračovat, jak stojí v zápise, hosté popírají. Martin Chabada má ovšem jasno: „Ukončili to podle mě jen proto, že se báli porážky. Možná měli strach, protože utkání hrubě nezvládli rozhodčí,“ dával Martin Chabada hlavní díl viny právě sudím. „Není možné poslat na čáru padesátikilovou holku, která neměla šanci do potyček zasáhnout. Stejně jako mladý kluk na opačné straně. Rozhodčí navíc na obě strany pouštěl mraky zákroků, které měly být trestány. Jasně to nezvládli,“ argumentoval Chabada. Zápas se podle něj dal i tak dohrát a ukončení, po kterém hrozí jeho týmu kontumace a pokuta, považuje za zbytečné.

Mužem, který se přimíchal do potyčky na ledě, měl být podle hostí rolbař, či strojník na zimním stadionu. „Po incidentu se schoval tam, kde parkuje rolba, mezi třetinami otevíral rolbě vrata,“ postřehli hosté. Domácí Martin Chabada jeho funkci komentovat nechtěl, ale přiznal, že dotyčný stál na místě, na kterém neměl. „Ať se děje, co se děje, nesmí se do toho přimotat. Možná měl pocit, že náš hráč je bit. Na naše dva lidi tam byla celá domácí střídačka. Ale to ho neomlouvá. Co se stane na ledě, to tam má zůstat. I když je pravda, že rozhodčí nedokázali zajistit, aby do toho střídačka nezasahovala.“

O osudu utkání rozhodne ve čtvrtek vedení středočeských soutěží.