Ještě minulý týden generální manažer Příbrami, Miroslav Bláha, v rozhovoru pro web hokej.cz odmítl naznačit jaká je situace týkající se Zdeňka Kutláka. „Máme výborný vztah. Je to jen na něm, jestli si prodlouží hráčskou kariéru, nebo začne tu trenérskou. Charakterově je to výborný hráč i člověk. Mluvíme spolu vždycky na rovinu,“ uvedl ve čtvrtek Bláha. Nyní už je jasné, že již nyníé bývalý zkušený bek zamířil na střídačku jako kouč.

Už ovšem v Táboře, který ho v pondělí představil jako asistenta hlavního trenéra Radka Bělohlava. „Po minulé sezoně jsem se zvažoval, co bude dál. Rozhodoval jsem se, jestli ještě budu pokračovat v Příbrami, nebo už přejdu na tu pomyslnou druhou stranu. Když pak přišla nabídka z Tábora, hodně mě zaujala; jsou tu ambice a skládá se tady opravdu zajímavý tým,“ řekl Kutlák pro klubový web jihočeského týmu.

Příprava v Příbrami: Rytíři Kladno - Dukla Jihlava (3:1)
Rytíři se představí v Příbrami, Berouně i Rakovníku. Nebo i u soutoku?

Kutlák se během kariéry stal v roce 2000 juniorským mistrem světa. O šest let později vybojoval v dospělé kategorii stříbrnou medaili a sbírku cenných kovů doplnil v roce 2012, vybojoval s národním týmem bronz. Rovněž odehrál 16 zápasů v NHL za Boston Bruins, ve kterých dokázal jednou skórovat a na další dva góly přihrál. V sezoně 2013/14 si vyzkoušel i rukou KHL za slovenský Slovan Bratislava. Šest úspěšných ročníků zažil i ve Švýcarsku, kde hrál za tamější klub Ambri-Piotta, kde dlouho dělal i asistenta kapitána. Nyní ho čeká trenérská dráha.