Průvod masek, mezi kterými nemohou chybět havíři či důlní skřítci permoníci, vyrazí za doprovodu kapely z nedaleké hornické vsi Bohutín a dojde až k bráně Ševčinského dolu do Příbrami na Březové Hory. Vede ho tajuplným duch okolních brdských lesů Fabián, kterého doprovází Kecal, jakož i pestrá družina dalších fantaskních bytostí.

U brány dolu je přivítal ředitel muzea Josef Velfl, který si s nimi připil a udělil jim souhlas ke vstupu do nádvoří dolu, kde se poté odehrálo několik humorných scének. Letos to bylo na téma „Brdulka a 7 permoníků“. Součástí programu byly také i hornické písničky. Ředitel muzea, respektive jeho podobizna, byla dokonce i součástí jedné ze scének. „Byl jsem mile překvapen, vůbec jsem to nečekal, my se totiž na začátku domluvíme pouze rámcově a ty detaily nikdy neznám a je to pro mě vždy překvapení, takže i letos jsem byl trochu zaskočený. Nicméně bohutínským maškarám moc děkuji a už se těším na příští rok,“ řekl po skončení programu ředitel Hornického muzea Josef Velfl.

Na přípravě této lidové veselice muzeum už 16. rokem spolupracuje se Sborem dobrovolných hasičů z Bohutína, kteří masopust pořádají rekordních 92 let a za tuto činnost byli v minulosti oceněni i Ministerstvem kultury, s ohledem na uchovávání lidových tradic pro příští generace. 

Vzhledem k náročným podmínkám při závodu bylo nutné se řádně připravit a po doběhu se zahřát. Vyhlášení výsledků začalo až po doběhu posledního účastníka.
OBRAZEM: Odvážlivci vyběhli v noci a sněhu na Kokšín
Nejen na dětské oddělení, ale i na léčebnu dlouhodobě nemocných myslí štědří dárci, kteří podporují příbramskou nemocnicí.
Zaměstnanci pojišťovny mezi sebou vybrali peníze pro dlouhodobě nemocné