„U příležitosti všeobecně oblíbeného pálení čarodějnic jsme se společně s Bednou rozhodli postavit velký táborák, pozvat všechny děti i jejich doprovod na Novák a brzy odpoledne tak oslavit tento magický svátek," uvedla za město místostarostka Alena Ženíšková a dodává, že kdo bude chtít, může přijít v čarodějnickém kostýmu. „Malé i velké čarodějnice i čarodějové jsou vítáni," dodala místostarostka. V areálu bude zajištěno občerstvení, pivo či limonády a připravují se také drobné hry pro děti. V případě nepříznivého počasí bude připraven párty stan. Jeden ze sponzorů dodá 80 kilogramů špekáčků, další zajistí chléb. Špekáček zdarma dostane každé dítě, které na akci dorazí.

Čáryshot ve skateparku

 Tradiční pálení čarodějnic se uskuteční také ve Skateparku Příbram. Program s názvem Čáryshot 2015 začíná od 16 hodin. Vstup na after party je za 30 korun.

V Rožmitále je 14. slet čarodějnic

Pálení čarodějnic také už tradičně pořádá Rožmitál ve spolupráci se skauty a mateřským centrem ve sportovně-rekreačním areálu u koupaliště. Již čtrnáctý slet čarodějnic začíná od 17 hodin. Na programu je vystoupení tanečního oboru ze základní umělecké školy, žáků Martiny Dobešové a vystoupení Tria Cupabia. Připravena bude opičí dráha, čarodějnická stezka, airsoftová střelnice, létání na koštěti, malování na obličej, soutěž v malování na chodník, ukázky hasičské techniky a další. K tanci i poslechu budu hrát od 18 hodin kapely Keach a Drops. Děti si mohou opéct buřty zdarma.

Ohně se s přicházejícím soumrakem rozsvítí po celém regionu, ale ne všude je pálení čarodějnic doplněno pestrým program podobně jako je tomu v Příbrami či v Rožmitále.

Volno ve svátek 1. května pak můžete prožít po svém nebo v duchu dávných tradic. Na dávné prvomájové průvody můžete s humorem zavzpomínat také v Rožmitále.

Retro oslavy 
1. máje

Tradiční retro oslavy 1. máje se uskuteční totiž v pátek ve Starém Rožmitále, odkud vyjde prvomájový průvod, který organizují dobrovolní hasiči.
Průvod projde od 11 hodin obcí a připojí se ke koloně Klubu vojenské a historické techniky Brdy-Pňovice. Kolona historických vozidel vyrazí od bývalého kulturního domu a v poledne zamíří do města přes autobusové nádraží, Draha, domov důchodců, a pak kolem stadionu, školy a skončí na rožmitálském náměstí. Tam bude od 13 hodin čekat na přítomné diváky krátký zábavný program.