Inscenace Bílá paní je o skupině průvodců, kteří se pokusí během své letní brigády na hradě zlomit pět set let starou kletbu bránící čisté lásce. Tento děj se prolíná docela obyčejnou současností o čistých nevěrách, alkoholismu a korupci. „Kde Lída bere inspiraci, si nejsem jist. Ona sama tvrdí, že všechno, co píše, jsou její prožitky. Pravda je, že několik let pracovala jako průvodkyně,“ říká představitel vykutáleného kastelána Jaroslav Bouda, v civilu manžel autorky scénáře.

Současná podoba hry je odlišná od provedení před deseti lety. Z původního obsazení v představení zbyli jen tři herci. Ti si své repliky navíc pravidelně doplňují o narážky například na aktuální politické dění . A proč se soubor rozhodl komedii Bílá paní oprášit? „Každou paní je třeba oprašovat, pokud ji to není proti mysli. A ta vlastní by neměla být výjimkou,“ říká se smíchem principál z donucení, jak o sobě sám tvrdí, Jaroslav Bouda.

V Čenkově se u publika obnovená premiéra setkala s velkým úspěchem, kdy jednotlivé komické scény diváci odměňovali hlasitým smíchem. Jedno z dalších uvedení této situační komedie plánuje soubor i na konec letošního prosince na malé scéně příbramského divadla.

Pátý ročník BOoK!conu si užili fanoušci v dobříšské knihovně.
Pátý ročník BOoK!conu si užili fanoušci v dobříšské knihovně
Zájemci o kurz nacvičovali např. volání záchranné služby, univerzální postup při první pomoci.
Účastníci se učili první pomoc díky realistickým simulacím