„V Příbrami jsme před čtyřmi lety uvedli pohádku O princezně, Luciášovi a makových buchtách. Vzpomínám si, že byla slunečná květnová neděle, ale navzdory počasí bylo v divadle plno a hrálo se nám báječně. Je vidět, že obyvatele Příbrami divadlo baví. Jinak místní divadlo se mi líbí od té doby, co jsem zde byla v angažmá. Byly to mé divadelní začátky a vzpomínám na ně moc ráda,“ vyznala se zakladatelka CziDivadla Hana Czivišová.

Hlavní hrdinka pohádky O křišťálovém srdci je dobrosrdečná a milá Alžbětka. Svoji starší sestru Agátu má upřímně ráda a vidí na ní jen to dobré. Chamtivá Agáta ji však stále sekýruje a ponižuje. Bětuška se zlobě a manipulaci neumí bránit a trvá to tak dlouho, dokud se nerozhodne změnit svůj osud k lepšímu. To je základní zápletka autorské pohádky, která měla premiéru na podzim 2016 a dosud měla přibližně 150 repríz.

„Především mne lákalo téma manipulace a zneužití lidské dobroty a přírodního bohatství. Láskyplní lidé nejsou často schopni zlo rozpoznat, natož se mu postavit. Hrdinka pohádky O křišťálovém srdci to nakonec dokáže a vítězí. Nejenom nad svým vlastním strachem, ale dokonce se jí podaří otevřít oči a srdce své vypočítavé sestře. Myslím si, že tohle téma je v dnešní době vysoce aktuální. Vtip a hravost však v naší pohádce nechybí,“ vysvětlila autorka příběhu Hana Czivišová.

Ilustrační foto.
Agresivní mladík napadl policisty i personál nemocnice