Přestože žádné velké sportovní výkony v tento den dívky neplánují, Eliška už kolem poledne svírá na hrudníku zlatou medaili za šplh. „Neměla jsem šplhat, ale starší kluci z gymnastiky mě přihlásili. To jsem nevěděla," krčí rameny Eliška Koldová a neskrývá radost. Spolu s Amálkou se chystají na gymnastické trampolíny a možná dojde i na aquazorbing. Každé z dětí, které si troufly na jedenáct disciplín, získalo zlatou medaili.


Den sportu přilákal tisíce dětí s rodiči a svůj stánek s disciplínou tu měli i senioři. Honza ze Senior Pointu s dětmi trénuje střelbu na terč. Přemáhá ho únava. „Za tři dny příprav už toho mám docela dost," říká Honza s úsměvem. Únava musí jít stranou, přichází další malí návštěvníci. „Tohle je sice stánek pro seniory a dopoledne jsme jich tu měli docela dost. No a teď přicházejí hlavně děti, řekli jsme si, že se budeme věnovat všem," dodává Honza a už nemá na povídání čas.

Na cvičení se podílelo více než 1400 vojenských profesionálů, včetně žáků Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy. Do ukázek bylo nasazeno 500 vozidel všech druhů.
Na Bahna nezapomene posádka převráceného Kajmana

O kus dál se bruslí na ledě. Jenže on to není led, ale umělá hmota. Unikát, který by měl mít premiéru právě v Příbrami. Nejenže se na „ledě" asi docela dobře bruslí, ale i příbramské krasobruslařky nemají problém s piruetami.


Atmosféru obří sportovní akce se zhruba čtyřiceti stanovišti, kde si zájemci mohli vyzkoušet judo, hokej, fotbal, první pomoc, sílu a jiné dovednosti, nezkazilo ani menší množství vody v rybníku. Prostě nestačila dotéct. I tak se ale po hladině prohánějí loďky a u břehu se po hladině kutálejí „vodní koule" s dětmi uvnitř. Vodní zábava, na kterou se po celý den stály delší fronty.

Noclehárna. Ilustrační foto.
Lidem bez domova centrum brzy nabídne azyl

Večer patřil zábavě v letním kině, kde se představili slavní sportovci pod moderátorskou taktovkou Michala Hrdličky a Marcela Forejta. Například fotbalisté Horst Siegl a Ladislav Vízek předvádějí krátké vystoupení s příbramskými mažoretkami, tenistky Karolína a Kristýna Plíškovy zakouší baletit. Celý vydařený den zakončil dlouhý ohňostroj.