„Pavel Nový je sluníčko! A velký profesionál. Má stále dobrou náladu a tou nakazí všechny ostatní kolem sebe. Pracovat s ním byla radost, užili jsme si spolu hodně zábavy. A je to gentleman. Jsem moc ráda, že Broňu hraje právě on. Nejenže je to stále pěkný chlap, ale je i vřelý. To mi při natáčení moc pomáhalo. Hana je totiž zpočátku jakoby zakletá a Broňa-Pavel způsobí, že se nakonec osvobodí. Známe se léta a sledovala jsem ho nejen ve filmech, ale i v divadle Ypsilon. Vždy se mi moc líbil, ale teď ještě víc. Jsem přesvědčená, že se do něj filmové divačky zamilují také," řekla o svém hereckém partnerovi Zuzana Kronerová.

Také čtěte: V regionu přibudou dvě stovky pracovních míst, firmy staví výrobní haly

Film je příběhem skromné Hany, která žije sama ve zchátralém rodinném domě od chvíle, kdy její manžel před několika lety zemřel. Občas potřebuje pomocnou ruku, ale oba její synové jsou příliš zaneprázdněni a sobečtí, aby si toho všimli.

Změnit život, najít lásku a být šťastný je možné v každém věku. O tom vypráví nový film Bohdana Slámy Bába z ledu.Zdroj: NegativHana neočekávaně najde pomocnou ruku v muži jménem Broňa, vzchopí se a začne měnit svůj život. Z matky zotročené vlastními dětmi se v příběhu stane nová bytost, zamiluje se do svého kolegy a pozná znovu nezávislost a štěstí.

Otužilci a příbramská plavkyně Lucie Leišová

Hlavní hrdinka filmu se zároveň věnuje otužování a plavání v ledové vodě, příběh proto zavede diváky mezi ty, kteří propadli této vášni a stylu života. Pro řadu scén v ledové vodě filmaři využili komparsisty z řad profesionálních otužilců.

Nepřehlédněte: Příbramská rodačka Wendy Stoklasová patří mezi nejnadanější Čechy pod 30 let

Na stupních vítězů se tak objeví i příbramská plavkyně Lucie Leišová. „Bohdan Sláma potřeboval nějaké otužilce a lidi, kteří se plavání věnují, přizval i mě. Tak se ve filmu párkrát mihnu. Svou vizí mi Bohdan Sláma v něčem připomíná Steva Jobse. Například podvacáté točíme jednu scénu, on vyběhne na plac a s dětským úsměvem nám oznámí, že si to sjedeme ještě jednou. Je to boží, moc mě filmování baví" sdělila před časem Příbramskému deníku Lucie Leišová (psali jsme ZDE).

Snímek dávající naději, že nikdy není pozdě na životní změnu, zamíří do českých kin 23. února.

Rozhovor s Pavlem Novým ZDE

Změnit život, najít lásku a být šťastný je možné v každém věku. O tom vypráví nový film Bohdana Slámy Bába z ledu.Zdroj: Negativ