„Bohužel v Sedlčanech jsem doposud nikdy nehostovala. Ale několik let jsem si říkala, že by bylo dobré zde vystoupit, nicméně pozvánka nikdy nepřišla. Až nyní,“ uvedla herečka a zpěvačka Světlana Nálepková, která v představení ztvárňuje Edith Piaf.

Edith Piaf byla velkou pěveckou osobností 20. století. Stala se symbolem vrcholné éry francouzského šansonu, symbolem zlatého věku Paříže. Měla úžasný dar jedinečného hlasu, schopnost sugestivně vyprávět v písních o jasech i stínech života, zejména však o všech odstínech lásky. Edith Piaf měla štěstí na skladatele a textaře a její písně jsou dodnes neopakovatelným zážitkem.

Podle knihy její sestry Simone Berteautové vznikl strhující příběh sledující životní cestu této velké zpěvačky, která byla vždy a za všech okolností pevně rozhodnuta žít naplno, zpívat naplno, milovat naplno. „Edith Piaf svojí tvorbou předběhla dobu a její dramatický osud plný zvratů, úspěchů a neúspěchů, nešťastných lásek a závislostí byl pro mne velmi inspirativní. Je mi blízká svým temperamentem a odhodláním bojovat s výzvami, které jí život přinášel,“ poznamenala Světlana Nálepková.

Oficiální plakát představeníZdroj: archiv Světlany Nálepkové

Představení Milovat k smrti mělo premiéru v roce 2004 a do dnešní doby se dočkalo více než dvou stovek repríz. „Připravovali jsme ho rok a půl. Nejsložitější, jako ve většině případů, bylo zajistit projekt po finanční stránce. Ostatní záležitosti byly už příjemné, protože jsem ke spolupráci přizvala tým lidí, se kterým spolupracuji dlouhodobě,“ uvedla herečka. A jak se za tu dobu inscenace změnila? „Samozřejmě každé představení zraje. Jsme zkušenější a dokážeme lépe reagovat na publikum,“ dodala Světlana Nálepková.

Jan Burian
Písničkář Jan Burian se po letech vrátil do Příbrami. O to více se těší

V komorním muzikálu zaznělo 20 písní Edith Piaf v nových aranžmá pianisty a skladatele Jiřího Toufara a s nově přebásněnými texty od Jiřího Dědečka. Režie se ujal Jakub Maceček a kromě Světlany Nálepkové se za živého doprovodu Blue Angel Memory Band Jiřího Toufara představil Martin Sochor, Ondřej Kavan, Juraj Bernáth nebo Petr Pěknic.

Foto z filmů Back to Heights a Teória šťastia
Na Příbramsko se vrací ty nejlepší cestovatelské a outdoorové filmy