Pokud tedy chcete zajít na jeden z filmů, který měl být promítán v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, pak můžete. Zde je seznam měst a kin: Brandýs nad Labem (Kino Brandýs), Dolní Břežany (Břežanský biograf), Kladno (Kino Hutník), Kolín (Kino 99), Mělník (Mělnické kulturní centrum).

Už dnes se promítá od 17 hodin film Teplouš, o tři hodiny později začíná Meky. Ve čtvrtek je přichystán film Na palubu! a Zumiriki. V pátek je na programu Tajný agent, večer pak Bez zvláštních znamení. V poslední den festivalu Tady Vary můžete shlédnout film Honey Boy.

Ilustrační foto.
Církvické ohnisko koronaviru už má 26 pacientů

Unikátní přehlídku Tady Vary připravil organizační tým Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. „Protože v letošním roce nemohou diváci na festival do Karlových Varů, rozhodli jsme se, že přivezeme alespoň část festivalu za nimi,“ řekl prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Přehlídka nabízí 16 filmových titulů během devíti dnů. Poprvé v Evropě uvede tři tituly z letošního festivalu Sundance. Evropskou premiéru už měl v sobotu snímek Luxor, v pátek budou poprvé na evropských plátnech k vidění filmy Tajný agent a Bez zvláštních znamení.

Představení doplňují úvody přenášené do sálu i participace tvůrců prostřednictvím komunikačních kanálů. „Věřím, že se nám společně podaří nabídnout divákům nejen skvělé filmy, ale i kousek tradiční festivalové nálady,“ dodal Bartoška.

Ilustrační foto.
Integrace veřejné dopravy jede pomaleji. Kvůli koronaviru