V sobotu 17. února od 14 hodin ožije před očima dětí i dospělých diváků poetický snímek vyprávějící o vzpomínkách dívky, která jako Alenka v říši divů putuje krajinou svého dětství jako kouzelným labyrintem a pozoruje svět, který se jí jeví velmi fantastický. Žijí v něm postavy jako Malý Princ, Pražské Jezulátko, svatý Jan Nepomucký, Anděl, které ji životem provázejí a dále směrují ke svému srdci, až na práh dospělosti, kdy se jí ztratí, odejde nebo zemře její vysněný kamarád, který je jejím průvodcem a rádcem.

Častým cílem jejího putování jsou kromě Malé strany a okolí Karlova mostu také Benátky, které navštěvuje s babičkou a tam spolu zažívají kouzelné okamžiky na karnevalových oslavách. Pomocí „zázračné“ koule na konci najde střed labyrintu za zrcadlem své duše a vzkřísí se do dospělosti.

Herečka Veronika Žilková, která hraje Alenčinu italskou babičku, o filmu řekla: „Je to film o Alence, o človíčku, který má svou krajinu zázraků a tou je její duše. Tu formují rodiče a zážitky, ale něco tam chybí … a to je něco, co nás přesahuje, to je to, co je po tomto pozemském putování, je to někdo, kdo je nad námi … a to Alenka hledá a na konci filmu najde.“

Ve filmu diváky potěší známí a oblíbení herci Viktorie Stříbrná, v roli babičky Veronika Žilková, Boleslav Polívka jako děda, Jiří Dvořák a Jana Pidrmamová jako Alenčiny rodiče, Simona Postlerová jako babička Míca, Tereza Taliánová jako Alenčina sestra a další. Pohádka trvá 110 minut a je vhodná pro děti od šesti let.

Radost. Příbramští volejbalisté se po osmi letech radují z vítězství na Duklou Liberec
KAM ZA SPORTEM? Volejbalisté bojují o play-off, hokejisté se naopak loučí