Role patrona soutěže a předsedy poroty se zhostil zpěvák a leader kapely Jelen, Jindra Polák. Dále soutěžící hodnotí také hudební dramaturg Country rádia, Pavel Bezouška, hudební dramaturg Jan Kurčík, hudební dramaturg Jaroslav Capanda a hudební zpravodaj České tiskové agentury, Roman Jireš. Nově festival v porotě přivítal houslistu a člena skupiny Čechomor, Karla Holase.

V soutěži se mezi sebou utkají:The Lazy Bones - 27 bodů
Šouflšou - 25 bodů
Daniel - 10 bodů
Quaoar - 10 bodů
Tamdoletma - 9 bodů
Tereza Jakobová - 9 bodů

Na výherce čekal rozhovor 

Finálový večer, proběhl 15. 3. 2017 od 19 hodin v hudebním klubu Slušnej kanál, Ondříčkova 29, Praha 3 – Žižkov, kde každý ze soutěžících odehrál tři písně ze svého repertoáru. Přítomná odborná porota vybrala 3 účinkující, kteří si letos v červnu zahrají na hudebním festivalu Slunovrat. Na výherce kromě vystoupení na festivalu čekal také rozhovor a zveřejnění vítězné písně v rádiu, unikátní skleněné trofej s logem Slunovratu a další zajímavé ceny od partnerů festivalu. Vstupné na finále bylo ZDARMA.

Nultý ročník hudebního festivalu Slunovrat, který se uskuteční ve dnech 23. 6. – 24. 6. 2017 ve vodáckém kempu Sázavský ostrov. V sobotu se v hlavním programu akce objeví slovenský populární zpěvák Richard Müller. Plejádu známých umělců a písničkářů doplní Aneta Langerová, Bratři Ebenové, František Nedvěd, Xindl X, Ivan Mládek, Thom Artway, skupina Neřež s Katarínou Koščovou, David Stypka, kapela Všichni Svatí a mnozí další z řad mladých talentovaných umělců.

Speciální edici permanentek lze koupit za akční cenu 

Pro návštěvníky bude kromě hudebního programu připraveno stanové městečko. Jelikož se očekává značná účast rodin s dětmi, nebude chybět ani dětský koutek s hlídáním, divadélko pro děti, odpočinková a klidová zóna pro střední generaci a seniory.

Speciální limitovanou edici dvoudenních permanentek na Slunovrat lze ještě do konce března zakoupit za akční cenu 490,- Kč.
Vstupenky zakoupíte exkluzivně v předprodejní síti www.ticketstream.cz a na pobočkách cestovních kanceláří ČEDOK a FIRO-tour.

Více informací naleznete na webových stránkách akce www.slunovratfest.cz