Promítání začne ve 20 hodin a diváky přijedou pozdravit a popovídat si s nimi i herci, režisér a členové filmového štábu.

Kromě šarmantního Artura v podání Jaromíra Hanzlíka diváci ve filmu uvidí Alenu Antalovou, Igora Bareše, Lucii Vondráčkovou, Jana Čenského, Rudolfa Hrušínského, Terezu Kostkovou nebo Martina Krause. Ten Zduchovicko dobře zná, neboť pochází z nedalekého Milešova. Společně s nimi si ve filmu zahrají i místní obyvatelé Zduchovic nebo Kamýku nad Vltavou.

Autor scénáře si lokalitu Zduchovic vybral záměrně, protože do vsi jezdí za svým kamarádem Alešem Krulichem a kraj tak dobře zná. Celé natáčení se odehrávalo loni v létě od poloviny července do poloviny srpna a kromě celovečerního filmu vznikl i stejnojmenný dvoudílný televizní film.

Jiří Dvořák ve filmu Narušitel
Herec Jiří Dvořák: Každé vzlétnutí je vzrušující, je v něm kus adrenalinu

„Scénář jsem napsal proto, že si myslím, že nejenom mě, ale i divákům chybí romantický příběh. Proto jsem sednul a napsal příběh takové pozdní lásky, ale je to příběh nejen o lásce, ale i o svobodě,“ řekl Jaromír Hanzlík s tím, že se nejedná o pokračování Léta s kovbojem, a který jako scénárista ve svých sedmdesáti letech debutuje.

Kromě známých hereckých tváří se ve filmu objeví i řada místních obyvatel, jako třeba členové místních hasičů, kteří pro natáčení zapůjčili i svou historickou techniku. „Jaromír Hanzlík a režisér Jiří Adamec nás loni v červenci navštívili na oslavách 130 let sboru a požádali nás o spolupráci na natáčení a o zapůjčení naší historické stříkačky Máni,“ přiblížil spolupráci s filmaři starosta zduchovických hasičů Jiří Řehoř.

Jednou z „postav“ komedie je i historický vojenský jeep, který pro film zapůjčil místní rodák a i ředitel příbramských technických služeb Pavel Mácha. „Auto jsem jim samozřejmě rád půjčil a dokonce v jednom záběru ho i řídím, ale nejsem vidět,“ zavzpomínal na loňské natáčení Pavel Macha.

Výběr lidí na komparz i epizodní role byl v mosteckém kulturním domě Repre. Casting trval dva dny a byl o něj velký zájem.
Dycky Most! Podívejte se, kde se natáčel populární seriál