„Pro letošní ročník soutěže na Konopišti připravujeme obměnu choreografie a disciplín. Neveřejné castingové kolo chceme uspořádat začátkem dubna, aby uchazečky měly dostatek času na přípravu," nastínila Iveta Kuklová z výkonného výboru Okresního sdružení hasičů Benešov, na níž nyní spočívá příprava organizace středočeské hasičské soutěže Miss.

Organizátorka prozradila, že kromě věkového rozmezí od 17 do 30 let a minimálně jednoročního členství v dobrovolných či profesionálních hasičských sborech musí uchazečka zaslat portrétovou fotografii po ramena a snímek celé postavy, podle nichž se uskuteční předvýběrové kolo. „Ještě uvažujeme o nějakých dalších inovacích průběhu soutěže v amfiteátru na Konopišti, ale ty bylo zatím předčasné prozrazovat. Vše se vybrané finalistky dozví včas. Můžu jen prozradit, že moderátorem programu by snad měl být, tak jako před dvěma lety, Alexander Hemala," konstatovala Iveta Kuklová s tím, že počet kandidátek z jednotlivých okresů Středočeského kraje není omezený.

Hasičská soutěž krásy se na Konopišti uskuteční 25. května v rámci středočeského setkání dobrovolných a profesionálních hasičů, v jejímž průběhu budou soutěžit také domácí i zahraniční týmy s historickými stříkačkami taženými koňmi a složky Integrovaného záchranného systému, hasiči, zdravotníci i policie, představí laické a odborné veřejnosti svou nejnovější i historickou techniku.

Dívky bude při slavnostním finále hodnotit desetičlenná porota a kandidátky mohou získat i titul Miss čtenářů Deníků nebo Miss sympatie publika.