Leoš Mareš bude závodit v Dobříši

V Dobříši obnovili tradiční Běh města Dobříše. Zítra se mohou sportovní nadšenci proběhnout centrem města. Součástí běžeckého dne budou dětské dopolední běhy, fitness běh pro ženy na pět kilometrů a hlavní závod na deset kilometrů. Závod se skládá ze čtyř kol. Každé kolo má délku dva a půl kilometru. Pro týmy je možnost běžet štafetu čtyřikrát jedno kolo, tedy čtyřikrát dva a půl kilometru. Štafeta startuje stejně jako hlavní závod ve 12 hodin. Všechny trasy vedou centrem města, kolem francouzské zámecké zahrady, fotbalového stadionu a školních areálů. Účast na akci přislíbily i známé osobnosti. Měl by se zúčastnit i Leoš Mareš, který poběží štafetu s Michalem Hrdličkou, Radkem Filipi a Petrem Větrovským. Mezi jednotlivými běhy budou moci diváci sledovat vystoupení dětí a dobříšských sportovních spolků.

Více tipů na kulturní, sportovní i jiné akce najdete v Tipech Deníku. Na stránku můžete rovněž přidat vlastní akci z Facebooku přes tlačítko "Přidat akci".

Hornické podzemí ožije ťukáním želízek a mlátků

Příbram – Prokopská štola na dole Anna v Březových Horách ožije zítra ťukáním želízek a mlátků havířů i kladívek skřítků permoníků při světle plamínků kahanů a luceren. Vše pod dohledem Velkého Permona, který od nepaměti vládne zemským hlubinám. Návštěvníci dolu a především děti se zábavnou formou seznámí s březohorskou havířskou minulostí a je pro ně připravena také cesta důlním vláčkem do podzemí, kde na ně čekají permoníci se svou pohádkou. 

Divadlo v Příbrami uvádí Narozeniny

Jednu z nejslavnějších her anglického dramatika Harolda Pintera s názvem Narozeniny ještě dnes uvádí od 19 hodin příbramské divadlo. Jde o absurdní komedii z padesátých let minulého století, v které se zápletka točí okolo osamělého mladíka Stanleyho, ztvárněného hercem Jiřím Vojtou. Stanley žije pokojně v podnájmu u starších manželů, dokud do domu nevkročí dva neznámí muži. Ti ho nutí, aby slavil narozeniny, které vůbec nemá. Poměrně jednoduchou výchozí situaci rozvíjejí překvapivě rychle paradoxní a absurdní motivy. V režii hostujícího Adama Doležala se na příbramských divadelních prknech objeví Robert Tyleček, Helena Karochová, Jiří Vojta, Monika Timková, Martin Dusbaba a Filip Müller.

Ve Váchově špejcharu se na všechny obdivovatele amerického spisovatele Roberta Fulghuma vloni nedostalo.
Robert Fulghum se vrací na Příbramsko

Příbram

Zimní stadion v Příbrami se připravuje na nájezd budoucích hokejistek. Příbram se totiž letos poprvé zapojila do celosvětové události Světový víkend dívčího hokeje, jejímž smyslem je prezentovat možnosti ženského hokeje, a získat tak nové hráčky. Dívky si tak v neděli od 9 hodin mohou vyzkoušet například trénink na ledě i v tělocvičně, střelbu na bránu a další hokejové dovednosti. Na dotazy budou odpovídat jak trenéři české hokejové reprezentace žen, tak i hráčky HC Slavia Praha.

Příbram

Divadelní klub připravil večer němých grotesek. V sobotu sedmého října v 19 hodin můžete vidět nesmrtelné komiky, jako je Charlie Chaplin nebo Laurel a Hardy. 

Drevníky

Dvě drakiády čekají děti na Dobříšsku. První se koná v sobotu odpoledne nad rybníčkem Bzdinka a pořádá ji Tělovýchovná jednota Sokol Dobříš. Druhá se uskuteční v neděli v Drevníkách.

Příbram

V sobotu dopoledne se opět na Dvořákovo nábřeží v Příbrami dostaví zhruba třicet farmářů, pekařů, uzenářů, včelařů.

Jinecká lidová knihovna není jen o půjčování knížek, pořádají se v ní také akce pro děti a dospělé.
Jinecká knihovnice získala ocenění Středočeský Kramerius

Sedlčany

Snímky pořízené Zdeňkem Šimkem z období, kdy se mohl věnovat ještě s manželkou Milenou vysokohorské turistice, bude možné vidět v sedlčanské knihovně až do 1. listopadu. Vernisáž se uskuteční v sobotu od 16 hodin, ale bez účasti autora. Nejstaršímu členovi sedlčanského klubu FotoFlegmatiků to neumožní jeho zdravotní stav. Šimek v posledních letech fotografoval zejména přírodu v okolí Sedlčan.