Představení, které do Příbrami zavítalo již po čtvrté, si Oldřich Navrátil opět užíval a pochválil také pozornost našich studentů. Ti si od letošního roku mohou scénář hry od Kai Hensela vybrat do svého maturitního kánonu.

Kulturní zahajování ale Klammem nekončí a ve čtvrtek 12. září v rámci filmového klubu Filmy, na které se zapomnělo a na němž gymnázium spolupracuje s příbramským kinem, navštíví necelá sedmdesátka studentů film Miloše Formana – Amadeus. Režisérská verze v původním znění s titulky bude zážitkem jistě nejen pro ně.

Dramatický soubor bude mít tu čest zahrát 20. září představení Problém současné slovenské autorky Zuzy Ferenczové na příbramském Krasohledění.

Na velkou scénu Divadla Antonína Dvořáka se vrátí naši studenti 14. října s projektem Den divadla – Karel Čapek, pro základní školy z Příbramska. O představení je takový zájem, že v současné době přemýšlíme o další repríze.

Nezapomínáme ani na příbramskou veřejnost a proto 24. října v 19.00 hodin uvedeme autorské představení režisérky Terezy Karpianusové – Lolitky na cestách, představení O malých mrchách a velkém strachu.

V listopadu pak nabídneme představení Osamělé večery Dory N od Mileny Štráfeldové. Scénickou montáž dopisů Dory Němcové, dcery Boženy Němcové, v které se diváci seznámí s jejím, někdy i mírně šokujícím, pohledem na matku.

Tři posledně zmíněná představení jsou finančně podpořena městem Příbram v rámci projektů Mladé a experimentující divadlo 2013 a Den divadla 2013.

Tomáš Bílek