V neděli 12. prosince od 17 hodin se koná adventní benefiční večer Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové. Herečka, která se v Praze proslavila díky působení v Dejvickém divadle a diváci z celé republiky ji znají díky několika filmům i seriálům, z nichž k nejznámějším patří Rodinná pouta a navazující Velmi křehké vztahy, vysílané na TV Prima, založila nadační fond, který se zaměřuje na výtvarné proměny dětských oddělení v nemocnicích či poliklinikách (ale i na prostory následné péče či na domovy seniorů, azylové domy či školy); nástěnné malby tvoří výtvarník Libor Škrlík.

Právě tomuto účelu poslouží i výtěžek z koncertu na zámku Dobříš, jehož hlavními hvězdami se v neděli stanou pěvecký sbor Pueri Gaudentes a houslový virtuos Jaroslav Svěcený. Součástí programu jsou však i vystoupení dětí z 2. mateřské školy Dobříš a taneční skupiny Águilas. Vstupenky s cenou 290 korun byly k mání v předprodeji od pátku, ale k dispozici budou rovněž ještě před začátkem koncertu.

Karel Müller a Jakub Malý před několika lety založili na platformě youtube kanál Pastoral Brothers.
Faráři působící na youtube jako Pastoral Brothers vydali Boží knihu

V následujících týdnech bude dobříšský zámek hostit i další koncerty. Rybova mše zazní v Zrcadlovém sále v rámci vánočních koncertů Příbramské filharmonie v sobotu 18. prosince, a to hned dvakrát: od 17 hodin a pak od 19.30 hodin.

Magické vánoční noci neboli vánočnímu koncertu města Dobříše bude Zrcadlový sál patřit ve středu 22. prosince. Od 19 hodin vystoupí Komorní sdružení SOČR a sólisté České filharmonie: houslista Vlastimil Kobrle, flétnistka Andrea Rysová a hobojista Zdeněk Rys. Nabídnou nejenom vánoční hudbu Mozarta, Corelliho, Vivaldiho i dalších autorů či vánoční koledy, ale také hudební vzpomínky na zpěváka Karla Gotta nebo skladatele Ennia Morriconeho.