Podle člena vedoucího týmu Josefa Šršně se letošní ročník festivalu liší jednou zásadní věcí. „Vzhledem k mezinárodní situaci musíme splňovat podmínky bezpečnosti. Jde o různá nová nařízení a evakuační plány. Já doufám, že vše proběhne v klidu a nebudeme muset tyhle itineráře a papíry otevírat," řekl Sršeň s tím, že budou na festivalu posílené policejní hlídky včetně těžkooděnců se zbraněmi.

Všichni účastníci festivalu musí počítat s osobními kontrolami u vstupu. „Kontroly do hlavního festivalového prostoru nepustí nikoho se zbraní, se zvířaty, lidé sem nesmí nosit jídlo ani pití, ani předměty jako je deštník. Prosíme je, aby byli opatrní a hlavně ohleduplní," doporučil Josef Sršeň.

Ewa Farna při svém vystoupení
Na Pivovarském dni zazpívá Ewa Farna

Posílení policejních hlídek potvrdila i nymburská mluvčí Petra Potočná. Od čtvrtka až do neděle bude nasazeno čtyři sta policistů.

„Zapojen bude i vrtulník policejního prezidia," upozornila Potočná s tím, že nově bude festival hlídat také policejní dron a zapůjčený taktický monitorovací balon, na jehož koši je zavěšena kamera. Ta bude rovněž prostor sledovat ze vzduchu.