Tam sekáči posekali kosami obilí, jednomu se dokonce kosa zlomila, děvečky obilí uvázaly do snopů a postavily do panáků. Přijel za nimi, jak jinak než koňským povozem, hospodář s hospodyní v podání starosty obce Josefa Karase a jeho ženy s občerstvením. „Pak se úroda odvezla k nim na statek, kde byly k vidění kázky různých prací, mlácení obilí cepy, čištění obilí, práce mlátičky i s presem, mletí obilí, odstřeďování mléka, tlučení másla a výroby tvarohu,“ řekl jeden z pořadatelů akce Bohouš Svoboda.

Na statku pak byla pro všechny připravená zábava až do pozdních nočních hodin opět za doprovou písniček v podání Toulavé kapely Josefa Janouška. Návštěvníci mohli například ochutnat domácí sýry, tvaroh, mléko a mnoho dalšího.

Obecničtí hasiči předvedli svojí historickou stříkačku, děti se vozily koňským povozem a „Obecnická policije“ rozdávala pokuty například za tupou kosu a tupý pohled nebo nepozdravení hospodáře či hospodyně, z nichž se dotyčný musel vykoupit pomoci frťana něčeho ostřejšího. Hlavně se ale všichni výborně bavili.

Několik ulic ve městě v těchto dnech dostává nový povrch.
Některé příbramské silnice dostanou nový povrch
Pamětní desku odhalili jeho příbuzní a přátelé společně s brdskými lesníky.
Nová pamětní deska na vyhlídce připomíná spisovatele a malíře Jana Čáku
V obchodních centrech v Žežické ulici se konala část praktického výcviku asistenčních psů pod záštitou neziskové organizace Helppes.
Asistenční psi a jejich majitelé trénovali v obchodních centrech