„Pro letošek jsme chtěli vyzkoušet zase něco trochu jiného. Prostor přírodního areálu na Nováku byl kolem Vánoc vždy tak trochu opomíjený, proto máme v úmyslu ho letos trošku oživit,“ s úsměvem vysvětlila místostarostka Alena Ženíšková a dodala, že vůbec poprvé je také v areálu ozdobený a slavnostně rozsvícen vánoční strom. Nádherné ozdoby na něj z recyklovatelných materiálů vyrobily děti ze ZŠ Bratří Čapků.

K nákupům zeleniny, ovoce, medu, adventní výzdoby a horkých nápojů návštěvníkům zahrál koledy Pokleslý orchestr lidových umění Dobříš.
OBRAZEM: Adventní farmářské trhy v Dobříši lákaly i na koledy
Pod vedením Bohumila Fišera, vedoucího Správy CHKO Brdy, a Karla Urbana, zaměstnance Správy CHKO Brdy, zájemci prošli z Ohrazenice na hřeben Koníčka k vojenským pozorovatelnám a potom zpět kolem zbytků milířů a dvou mrazových srubů.
Správa CHKO uspořádala komentovanou prohlídku uzavřené části Brd


Součástí zábavního odpoledne a podvečera byly hry, soutěže i pyrotechnická show. Po celé, byť mrazivé odpoledne a podvečer tak v areálu koupaliště svítily ohně a řinčely čertovské řetězy doprovázené ďábelským hudrováním. Atmosféru tajemna navodily louče, kterými byl celý areál nasvícený a Mikuláš s anděly měli plné ruce práce, protože hodných dětí v Příbrami bylo letos opravdu hodně.