Letos se v sobotu 14. září hned brzy po obědě návštěvníci akce rozehřejí country a folkovými písničkami s kapelou Výkop stylově v malebném altánku u hradu.

Do historie se vrátí s profesionálním šermířským uskupením Burdýři, které sbírá spoustu úspěchů i v zahraničí, a můžeme se těšit na kejklířská a divadelní vystoupení profesionálů ze skupiny Chůdadlo.

Navečer zahájí rockový program na pódiu kapela Yetti On. Zahraje písně legendárního Jiřího Schellingera, které těžko rozpoznáte od originálu – a to včetně zpěvu.

Hornické muzeum v Příbrami.
Mezinárodní konference o hornictví se uskuteční v příbramském muzeu

Tématicky zábavu rozjede kapela Výčep, která načepuje spoustu chytlavých písniček nejen o pivu. Následovat bude veselá a melodická muzika příbramské kapely Nástroj Snahy a na závěr popůlnoční jízda underpunkové kapely A Bude Hůř.

Přijedou opět nové pivovary, které na Vrškamýku ještě nebyly. Pivovar Zlatá Kráva Nepomuk, Hradební pivovar Písek nebo třeba pražský Trilobit. Ze zkušených účastníků pak dorazí Pivovarský Dvůr Zvíkov, pivovar Podlesí, pivovar Krkonošský Medvěd z Vrchlabí a také pivovar Lyer Modrava.

Z občerstvení se budete moci těšit na selátko na rožni, kýty, klobásky, hermelíny, langoše, tradiční bůčkovou pomazánku a mnoho dalšího.

V Příbrami se o víkendu konala tradiční výstava nožů a chladných zbraní.
Nožíři zavítali do Příbrami už po osmadvacáté