"Pohřeb je zamýšlen jako veřejný a je určen nejen pro rodinu a přátele, ale i pro všechny fanoušky, kteří budou chtít přijít a rozloučit se," uvedl.

Poledňáková byla režisérkou mnoha dětských a rodinných filmů, k nimž si většinou psala také scénáře. Na přelomu 70. a 80. let natočila několik komedií, které jsou u diváků oblíbené dodnes. Zasloužily se o to zejména televizní snímky Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny.

Scenáristka a režisérka Marie Poledňáková
Zemřela Marie Poledňáková, autorka filmového hitu S tebou mě baví svět

Film S tebou mě baví svět z roku 1982 byl na základě divácké ankety vyhlášen koncem 90. let nejlepší českou veselohrou 20. století. Do režisérčiny filmotéky se řadí také třeba snímky Královské usínání, Královský gambit, Škaredý podzim 1938, Pražský chodec, Kotva u přívozu, Zkrocení zlého muže či Dva lidi v zoo.

Za filmovou kameru se Poledňáková vrátila počátkem nového tisíciletí po 15 letech a natočila úspěšné komedie Líbáš jako bůh a Líbáš jako ďábel. První z nich z roku 2009 se stala trhákem, když ji v kinech vidělo přes 900 tisíc diváků. Snímek získal Českého lva pro nejúspěšnější divácký film roku 2009. Volné pokračování Líbáš jako ďábel se stalo divácky nejúspěšnějším českým filmem o tři roky později.

Poslední rozloučení s Michalem Ambrožem v krematoriu Strašnice.
Obrazem: S Michalem Ambrožem se přišli naposledy rozloučit kolegové z branže