Po kláních o nejchutnější bramborák a velikonoční nádivku, nenašla přemožitele ani na PALAČINKA FESTU 2022. „Všechny palačinky byly moc dobré, jen náplně se lišily. Jako jediná jsem vsadila na slanou variantu, což rozhodlo,“ mínila Hana.

Máslové palačinky
Máslové palačinky, kterým neodoláte. Recept je snadný a výsledek úchvatný

V kuchyni se pohybuje často a s úsměvem. „Vaření je můj koníček. Nejraději mám českou klasiku,“ sdělila Karasová, kterou byste nejvíce uctili smaženým řízkem s bramborovým salátem a svíčkovou. Obě tato jídla by ráda v budoucnu viděla jako soutěžní v Akademii vín. Nyní ovšem excelovala mezi deseti vzorky palačinek. „Těsto je jednoduché. Musí být tenké, vláčné a dobře propečené,“ popisovala Hana.

Hančino kuchařské tajemství

Na výrobu nekynutého moučníku, který se dělá z litého těsta a jehož základem je mouka, mléko a vejce, se pečlivě připravovala. „Moje sestra je kuchařka. Občas se jí ptám na nějaké recepty. Tentokrát mi poradila sladkou palačinku s mascarpone,“ poodhalila Karasová. Ona však vsadila na „vlastní rozum“ a připravila originální variaci z hlívy ústřičné, šunky a několika druhů sýrů. Jakých? „To neprozradím,“ culila se vítězka.

Svou odpovědí nejvíce zklamala Ladislava Nepožitka. Majitel akademie se totiž rozhodl vstoupit na pole gastronomie a po dobu prázdnin před vinotékou grilovat. Jak sám přiznal, bude mít co dělat, aby se Haniným kreacím přiblížil. „Cena je v nejlepších rukou,“ uvedl duchovní otec PALAČINKA FESTU 2022 a šampionce předal její oblíbené Veltlínské zelené.