„Máme rádi klasické pohádky," vysvětluje zařazení tohoto titulu na repertoár zlínského divadla jeho ředitelka Hana Mrázková. „A nápad inscenovat Kocoura Mikeše mě napadl díky mým rodičům, kteří mají černého kocourka Mikeše. Nápad byl nabídnut, odsouhlasen a vznikla pohádka," směje se ředitelka divadla.

Ilustrační foto
Procházku petrovickým lesem zpestřily nové atrakce

Zinscenované příběhy odpovídají slavné knize Josefa Lady. „Vzali jsme to od začátku, kdy se Mikeš učí chodit po dvou, jak s Pašíkem vyrazí na pouť, jak jde Mikeš do školy, jak uteče k cirkusu a další a další příběhy. Ohlas máme velmi dobrý. Jedná se o klasickou pohádku, která ctí pana Ladu, a je navíc plná krásných písniček. Jednoduše řečeno, krásná poctivá česká pohádka," poznamenává s úsměvem Hana Mrázková.

Slivice 2014.
Rekonstrukce bitvy bude na dvou místech

Přibližně hodinové představení mělo premiéru před třemi lety, režie se ujal Zdeněk Lambor a v rolích Mikeše alternují Jan Šťáva a Dalibor Dufek. Určeno je pro děti mateřských a prvních až třetích tříd základních škol a samozřejmě pro celé rodiny. Zlínské Divadlo Scéna se do Příbrami vrací zhruba po roce, kdy zde uvedlo inscenaci Vinnetou.

Karel Souček