Kdy jste v Příbrami koncertoval naposledy?
Našel jsem Příbram v agenturním kalendáři a dočetl se, že jsem byl u vás v říjnu 2011 a pak ještě v dubnu roku 2015, čili předloni. Sám bych si to tak přesně nepamatoval. Vždyť ani nevím, co jsem měl včera k večeři. Ale ten kulturní dům poznám už z dálky. Byl jsem tam nesčetněkrát. A mám v Příbrami i několik skvělých přátel. Jeden z nich mi poslal k Vánocům knihu. A aby balíček trochu šplouchal, až mi ho bude paní pošťačka předávat, našel jsem tam přibalenou i lahvičku bylinného likéru.

Slza, populární kapela, která prorazila v posledních letech, natáčela videoklip v našem regionu. Štáb přijel do Březnice ve středu a natáčení trvala do čtvrtečních pozdních hodin.
Kapela Slza natáčela videoklip v Březnici

Vystoupíte v úterý sám nebo s Tomášem Kotrbou?
Sám nehraju ani u ohně. Jedině s Tomášem Kotrbou! Sám si ani oheň nerozdělám.

Poslední vaše řadová deska Banány vyšla v roce 2006. Nechystáte novinku?
Pane redaktore, chystám. Už deset let! Mám doma takovou hromadu popsaných papírů s různými náměty, tématy, někdy je to i „téměř" hotová písnička, ale nikdy jsem si nedokázal udělat tolik času, abych mohl album doopravdy dokončit.

Vznikla od Banánů vůbec nějaká nová píseň? A pokud ano, jak na ni reagují posluchači na koncertech?
Za tu dobu jsem nahrál jen dvě písničky, jako singly. Hradecká zima a Roland Garros. Ale na koncertech je nehraju. Obávám se, že by mě s nimi posluchači na koncertech vypískali. Pro jistotu jsem se je ani nenaučil hrát. Pro jistotu jsem je raději zapomněl.

Uzavírka silnice. Ilustrační foto.
Dopravu v Příbrami blokují další uzavírky


S jakým repertoárem v Příbrami vystoupíte? Průřez tvorbou?
Mám to vymyšleno tak, že v první půlce zahrajeme průřez, jak říkáte. A ve druhé polovině, po přestávce, necháme na lidech, co si budou přát. Aspoň bude legrace.

Pavel Dobeš
Začátky působení Pavla Dobeše jsou spojeny s ostravskými bigbeatovými kapelami, s nimiž hrál v 60. letech. Postupně se jeho zájem soustředil na country a folkovou hudbu, byl členem skupin B-komplex a Minimum.

Přechod k folku je spojen s prvním vystoupením na festivalu Folkový kolotoč v roce 1983. Intenzivně začal koncertovat v polovině 80. let, s Martinem Kratochvílem nahrál debut Skupinové foto, opakovaně přijal pozvání Miloslava Šimka do divadla Semafor.

Spolupracoval s řadou písničkářů, mimo jiné s Jarkem Nohavicou nebo Pepou Streichlem. Je autorem stovky písní a na svém kontě má devět alb.

Karel Souček