Diváci se tak opět podívají do světa známého z Pána prstenů. Ovšem místo Nového Zélandu jako exteriéry posloužily brdské lesy na vrchu Plešivec a zámek v Rožmitálu pod Třemšínem proměnil na dva dny své komnaty na bájný Minas Tirith. Natáčelo se i v zámecké zahradě.

Horn of Gondor je krátkometrážní snímek inspirovaný kapitolou z Nedokončených příběhů, jež pojednává o gondorském rytíři Borondirovi a jeho úkolu najít tehdy ještě divoký národ Pánů koní. Diváci se mohou těšit na profesionální šermířské choreografie a kaskadérské kousky.

Zámek v Rožmitále ožívá i kulturními akcemi.
Zámek v Rožmitále letos nabízí řadu akcí, ale čelí také černým skládkám

„Rozhodli jsme se, že chceme natočit fanfilm ze Středozemě. Vzpamatovali jsme se z Prach a broky a začali vymýšlet, co bychom zase spáchali. Tolkien je pro nás srdcovka, vyrůstali jsme na něm a s touto tematikou jsme uspořádali již mnoho akcí – bitev, larpů, táborů,“ vysvětlil volbu námětu režisér snímku Šimon Pešta.

Spolek Rosenthal před čtyřmi lety uvedl snímek o partě loupežníků s názvem Prach a broky a nyní se rozhodl vytvořit výpravný fanouškovský film podle Tokienových knih. Horn of Gondor je krátkometrážní snímek inspirovaný kapitolou z Nedokončených příběhů, jež pojednává o gondorském rytíři Borondirovi a jeho úkolu najít tehdy ještě divoký národ Pánů koní. Diváci se mohou těšit na profesionální šermířské choreografie a kaskadérské kousky.

Vyhlídka nad Vltavou mezi Zduchovicemi a Solenicemi je v posledních letech vyhledávaným turistickým cílem.
Plánovaná jelení obora ve Zduchovicích budí vášně. Bude dál přístup na vyhlídku?

Peníze na natáčení amatérští filmaři z Rožmitálu sehnali pomoci veřejné sbírky na internetové platformě Kikstarter. Podařilo se jim vybrat 11 tisíc euro, celá částka padla na natáčení a postprodukci. Poprvé také natáčeli celý film v angličtině. „Původně měla být premiéra už v květnu, ale kvůli koronaviru jsme ji byli nuceni posunout na 21. srpna. A uskuteční se ve velkém stylu v pražské Lucerně. Nicméně diváci z Příbramska o snímek nepřijdou, protože bude promítaný v rámci Příbramské Šalmaje 12. září,“ řekl Šimon Pešta.

Perličkou premiéry bude, že nebude chybět ani titulková píseň. Zapěje ji šansoniérka Markéta Neira Burešová, a to v quenijštině - jazyce vznešených elfů. Píseň jmenuje Roquen mette-estelva, v překladu Jezdec poslední naděje. „Markéta slíbila, že s písní vystoupí naživo na premiéře,“ zve na premiéru filmu jeho režisér.