„Vzhledem k tomu, že společně zpíváme více než 30 let a naši republiku jsme projely křížem krážem, krásnou Příbram jsme určitě nevynechaly. Letos nás nadchlo, že vystoupíme v Galerii Františka Drtikola. V takové krásné společnosti se bude krásně zpívat,“ poznamenala jedna ze Sester Petra Kohoutová.

Už je to tedy více než tři desítky let, co Sestry Havelkovy začaly zpívat v sestavě, ve které se drží dodnes. „Boříme tím zažité představy, že tři ženské spolu delší dobu nemohou vydržet. Prošly jsme Originálním pražským synkopickým orchestrem, Melody Makers Ondřeje Havelky a založily i svůj orchestr, se kterým zpíváme již řadu let,“ doplnila další ze Sester Anna Vávrová.

Třetí Sestrou je pak Olga Bímová. Do Příbrami přijedou v nejmenším obsazení. Na piano je doprovodí Jiří Polydor, na unikátní nástroj violinofon pak Zuzana Grossmanová. „Stále zůstáváme věrny naší celoživotní lásce, tedy jazzové a populární hudbě 20., 30. a raných 40. let, české i americké. Jsou to písničky hlavně o lásce, naplněné i nenaplněné, osudové, šťastné i nešťastné. Do Galerie Františka Drtikola jako dělané,“ uzavřela Anna Vávrová.

Tradiční akce „Putování po Brdech“, pořádaná Klubem českých turistů ve spolupráci s příbramskou pobočkou Kiwanis klubu, uvítala při letošním ročníku guvernéra Kiwanis Internacional České a Slovenské republiky Ladislava Hrivka s manželkou.
Kiwanis klub předal kočárek předčasně narozené Emě

Karel Souček